Σεξ: 14 λόγοι που η γυναίκα δε φτάνει σε οργασμό  thumbnail
Στατιστικά για το γυναικείο οργασμό από κλινική εμπειρία και σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία, υπάρχει ένα 10% περίπου των γυναικών που δεν είχαν ποτέ τους οργασμό ένα άλλο 10% που έχουν πολύ δύσκολα ή σπάνια οργασμό και ένα 50% που έχουν οργασμό κατά την επαφή ή με άλλους τρόπους, με κλειτοριδική βοήθεια άμεση ή έμμεση.

Σεξ: 14 λόγοι που η γυναίκα δε φτάνει σε οργασμό

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΑΝΟΡΓΑΣΜΙΑ


Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου. 


Αποτέλεσμα εικόνας για ζήσης παπαθανασίου


Ανοργασμία είναι η μόνιμη ή συχνά επαναλαμβανόμενη καθυστέρηση ή απουσία του οργασμού μετά από μια φάση φυσιολογία σεξουαλικής διέγερσης.


Στατιστικά για το γυναικείο οργασμό από κλινική εμπειρία και σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία, υπάρχει ένα 10% περίπου των γυναικών που δεν είχαν ποτέ τους οργασμό ένα άλλο 10% που έχουν πολύ δύσκολα ή σπάνια οργασμό και ένα 50% που έχουν οργασμό κατά την επαφή ή με άλλους τρόπους, με κλειτοριδική βοήθεια άμεση ή έμμεση.


Ο Kinsey και οι συνεργάτες του βρήκαν ότι το 30% των γυναικών στο γενικό πληθυσμό παρουσίαζε ανοργασμία. Σε μια ομάδα μαθητριών Κολεγίου το 44% ανέφερε ανοργασμία, η οποία οφείλεται κυρίως ανεπαρκείς γνώσεις που έχουν οι έφηβοι και οι έφηβες αναφορικά με το γυναικείο οργασμό.


Για να τεκμηριωθεί επιστημονικά η ανοργασμία απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη ερωτικών παιχνιδιώνκαι περιπτύξεων, η διείσδυση του πέους στον κόλπο με επαρκή στύση και για ικανό χρονικό διάστημα η επαρκής διέγερση της γυναίκας με τον αυνανισμό. Αν δηλαδή η ερωτική διέγερση δεν είναι επαρκής είναι λογικό να μην κατορθώνει η γυναίκα να φτάνει σε οργασμό.


Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αξιολογείται αν η οργασμική ικανότητα της γυναίκας είναι μικρότερη από αυτή που Θα δικαιολογούσε η σεξουαλική της εμπειρία και η ερωτική της επιθυμία.  Η ανοργασμία διακρίνεται σε:


♦ Πρωτοπαθή


Απουσία οργασμού από την αρχή ms ερωτικής πράξης της γυναίκας


♦ Δευτεροπαθή


Εμφάνιση ίου προβλήματος μετά από μια περίοδο φυσιολογική? οργασμικής λει-toupyias. Δηλαδή, η γυναίκα με δευτεροπαθή ανοργασμία δεν είχε πάντα το πρόβλημα ms anouoias οργασμού.


♦ Εκλεκτική


Δεν εμφανίζεται σε όλες τις συνθήκες, αλλά εξαρτάται από το σεξουαλικό σύντροφο, τον τόπο της σεξουαλικής επαφής, κι άλλες ανάλογες συνθήκες.


 


Ψυχολογικά αίτια 


Τα ψυχολογικά αίτια της αναστολής οργασμού στη γυναίκα, μπορεί να είναι βαθύτερα ψυχολογικά, σχέσεων ή επικοινωνίας, ή μαθησιακά. Η αναστολή του οργασμικού αντανακλαστικού στη γυναίκα, που συμβαίνει χωρίς τη θέλησή της είναι δυνατό να οφείλεται σε  


♦' Αδυναμία της γυναίκας να/παραδοθεί στις ερωτικές αισθήσεις, εάν αυτές αναβιώνουν άλυτες ενδοψυχικες συγκρούσεις, όπως πχ. με τη φιγούρα του πατέρα.


♦ Φόβο της απώλειας ελέγχου του εαυτού της κατά τον οργασμό με αποτέλεσμα την αναστολή του.


♦ Έντονες ενοχές και φόβους γύρω από τη σεξουαλικότητα, λόγω αρνητικής στάσης της οικογένειάς της.


♦ Κακές σχέσεις με το σύντροφο και έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ τους.


♦ Ελλιπή συναισθηματική κάλυψη από το σύντροφο, που για μια γυναίκα θεωρείται βασική προϋπόθεση για να αισθανθεί ασφάλεια και να αφεθεί στο ερωτικό παιχνίδι.


♦ Άγνοια, έλλειψη σεξουαλικής ενημέρωσης και διαπαιδαγώγησης ή ακόμα και παραπληροφόρηση, που οδηγεί στο κυνήγι εξωπραγματικών προτύπων και επιδό-αεων.


♦ Αρνητική εικόνα σώματος.


» Οργανικά αίτια 


Η αναστολή ίου οργασμικού αντανακλαστικού στη γυναίκα, που συμβαίνει χωρίς τη θέλησή ms είναι δυνατό να οφείλεται σε:


♦ Νοσήματα των νεύρων, μυών και των αγγείων της γεννητικής περιοχής


♦ Σύφιλη


♦ Σκλήρυνση κατά πλάκας


♦ Λήψη φαρμάκων


♦ Διαταραχή των ορμονών


♦ Διαβήτη


♦ Καρκίνο


Οποιαδήποτε αρρώστια ή πάθηση συμπεριλαμβανομένων και των κακοήθων παθήσεων και εμπύρετων νοσημάτων μπορεί να οδηγήσουν σε διαταραχές του οργασμού. 


 


Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο Ανοιχτή Γραμμή Δωρεάν Ενημέρωσης: 210.7233102


Ε-mail: info@sexmedic.gr


AdTech Ad

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X