«Η FIFA θέλει νέα ηγεσία»

Σαφές μήνυμα για αλλαγή ηγεσία στην FIFA έστειλε ο Αλί μπιν Αλ Χουσεΐν, ο οποίος μαζί με τον νυν πρόεδρο της FIFA Σεπ Μπλάτερ είναι οι δύο υποψήφιοι στις εκλογές της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας την Παρασκευή!
Ο πρίγκιπας της Ιορδανίας πήρε θέση για τα τελευταία γεγονότα με μέλη της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας και δήλωσε ότι η FIFA χρειάζεται μια ηγεσία, η οποία θα μπορέσει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη όλων των φιλάθλων.

Ο Αλ Χουσεΐν έκανε τη δήλωση μετά τις συλλήψεις κορυφαίων στελεχών του σώματος που κυβερνά το παγκόσμιο ποδόσφαιρο στη Ζυρίχη, οι οποίοι κατηγορούνται από τις αρχές των ΗΠΑ για διαφθορά, ενώ οι ελβετικές αρχές άρχισαν ποινική έρευνα για την ανάθεση των επόμενων δύο διοργανώσεων του Παγκοσμίου Κυπέλλου, του 2018 στη Ρωσία και του 2022 στο Κατάρ.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κρίση στη FIFA, μια κρίση που συνεχίζεται και δεν είναι απλά σχετική με τα σημερινά γεγονότα. Η FIFA χρειάζεται ηγεσία που να διέπει, να καθοδηγεί και να προστατεύει τις εθνικές ομοσπονδίες μας. Ηγεσία που να αναλαμβάνει την ευθύνη για τις ενέργειές της και να μη τη μεταθέτει αλλού. Ηγεσία που να αποκαθιστά την εμπιστοσύνη στις εκατοντάδες εκατομμυρίων ποδοσφαιρόφιλων σε ολόκληρο τον κόσμο», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην δήλωσή του, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του, ο Ιορδανός πρίγκιπας…

Σχετικά άρθρα