Έφη Κοντοπούλου

Η Έφη Κοντοπούλου σπούδασε Συμβουλευτική και Σχολική Ψυχολογία στο Massachusetts University, Amherst. Έχει σπουδάσει και Κλινική Ψυχολογία στο National Universtity of Ireland, όπου έλαβε το διδακτορικό της το 1989. Είναι αδειούχος Ψυχολόγος στην Ελλάδα και στις Η.Π.Α.

Είναι ειδικευμένη στη Νευροψυχολογική Αξιολόγηση των παιδιών και ενηλίκων, στην Εφαρμοσμένη Θεραπεία Συμπεριφοράς, στην Οικογενειακή Θεραπεία, στην Παιγνιοθεραπεία, στην Ατομική και Ομαδική Ψυχοθεραπεία και στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό.

Εργάστηκε στο Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής στην οδό Νοταρά, Αθήνα από το 1989 έως το 1996. Παράλληλα, δίδαξε ως λέκτορας στον Τομέα Ψυχολογίας ,στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εκπροσώπησε το Κέντρο Έρευνας του Οικονομικού Πανεπιστημίου και την Ελλάδα στην Ευρωπαίϊκή Ένωση. Η εκπροσώπηση αφορούσε προγράμματα επιμόρφωσης Ελλήνων Συμβούλων στην ΕυρωπαΪκή διάσταση του Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Από το 1998 έως σήμερα, εργάζεται ως ιδιώτης ψυχολόγος. Έχει ψυχολογικά αξιολογήσει περισσότερα από 250 παιδιά και 50 ενήλικες στην Ελλάδα και Κύπρο, με ψυχολογικές αναφορές μεγέθους 100 σελίδων έκαστη. Επίσης, έχει βοηθήσει ψυχοθεραπευτικά περίπου 600 ενήλικες. Έχει διδάξει σε περισσότερα από 40 σεμινάρια εντός και εκτός Ελλάδας. Έχει συνεργαστεί με Ελληνικά Πανεπιστήμια και με επιχειρήσεις εντός και εκτός Ελλάδας.

Είναι συγγραφέας του επιστημονικού εγχειριδίου «Ψυχομετρία», αφιερωμένο στους φοιτητές της. Έχει εκπονήσει 10 μελέτες, δύο εξ αυτών για την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης. Επίσης, έχει αναπτύξει ένα σύστημα ανάλυσης του WISC-ΙV (Κλίμακα Νοημοσύνης) σε 65 γνωστικές ικανότητες, με βάση τη θεωρία του Guilford και τη μελέτη των νοητικών ικανοτήτων κατά Whitla (Harvard Universtity).

Έχει σχεδιάσει περισσότερα από 25 σεμινάρια για επιχειρήσεις και ψυχοθεραπευτικές ομάδες. Έχει διακριθεί εντός και εκτός Ελλάδας για τις δημοσιεύσεις της και το έργο της, όσον αφορά αυτιστικά παιδιά , ψυχικά πάσχοντες ενήλικες και άρθρα της για την παγκόσμια ειρήνη.

Είναι προσανατολισμένη στη ψυχική υγεία του ανθρώπου και στην εναρμόνιση του με το περιβάλλον, συν Θεώ. Επίσης, ασχολείται με διάφορες δημιουργικές δραστηριότητες, όπως την υφαντική, που τη μεταδίδει με αγάπη σε όσους ενδιαφέρονται.

Έφη Κοντοπούλου
Ψυχολόγος

Σχετικά άρθρα