H πρώτη φορά στο σεξ: Πράγματα που θα ήθελες να ρωτήσεις  thumbnail
Με το πέρασμα του χρόνου θα πρέπει να μπορέσετε να υιοθετήσετε πολλές στάσεις κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης. Αλλά τα πρώτα χρόνια, την περίοδο της «εκμάθησης», είναι φυσικό να προτιμάτε τις απλές στάσεις ή αυτές που είναι πιο αποτελεσματικές όσον αφορά στην ηδονή. Η στάση που επιλέγεται έχει σχέση με την αιδώ, τη φαντασία, το συναισθηματικό ή το συμβολικό τομέα. Κάποιοι προτιμούν στάσεις περισσότερο ή λιγότερο κυριαρχικές, περισσότερο ή λιγότερο ε

H πρώτη φορά στο σεξ: Πράγματα που θα ήθελες να ρωτήσεις

Η πρώτη φορά. Η dr. Sylvain Mimoum απαντά σε συχνές απορίες των νέων για το σεξ. 


Υπάρχει πιθανότητα να μην έχουμε οργασμό την πρώτη φορά;


Ναι, είναι πιθανό. Μπορεί η εμμονή σας να αποκτήσετε καλή στύση, προκειμένου να γίνει καλά η διείσδυση, να είναι τόσο έντονη, που στο τέλος η ηδονή να έρθει σε δεύτερη μοίρα ή να μην έρθει ποτέ. 


Μπορεί και τα κορίτσια να μην έχουν οργασμό;


Ναι, αυτό είναι άλλωστε αρκετά συχνό τις πρώτες φορές. 0 γυναικείος οργασμός, αντίθετα με αυτόν των αγοριών, είναι ο καρπός της εκμάθησης και της μακράς τιθάσευσης της ηδονής. Τα κορίτσια χρειάζονται χρόνο για να δοθούν αληθινά και να αφεθούν χωρίς συστολή. Κάποιες γυναίκες θα γνωρίσουν την πρώτη πραγματική απόλαυση σε μεγαλύτερη ηλικία , αλλά αυτό δεν τις εμποδίζει να νιώθουν ευχάριστα κάνοντας έρωτα και να μην αισθάνονται στερημένες.


Τα κορίτσια μπορούν να προσποιθηθούν ότι έχουν οργασμό;


Ναι, για διάφορους λόγους όμως. Αν ο σύντροφός τους περιμένει με μεγάλη αγωνία την ηδονή τους, αυτό μπορεί να τα παρακινήσει να υ-ποκριθούν για να.. . ευχαριστήσουν το αγόρι και να το καθησυχάσουν για τις ικανότητές του.


Άλλα κορίτσια ίσως να έχουν επηρεαστεί πολύ από τις ταινίες και να φαντάζονται ότι η ηδονή έχει άμεση σχέση με τις φωνές. Για να φανούν φυσιολογικά και «όπως οι άλλες γυναίκες», το παρακάνουν λίγο. Κρίμα δεν είναι;


Η εκσπερμάτωση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής  επαφής είναι πιο ευχάριστη απ' ό, τι κατά τη διάρκεια του αυνανισμού; 


Φαίνεται πως ναι, γιατί όλα παίζουν το ρόλο τους στην ηδονή: το γεγονός ότι είναι δύο, ότι μοιράζονται, ότι αφήνονται τελείως, κυρίως όταν είναι ερωτευμένοι.


Ένα αγόρι μπορεί να πονέσει την πρώτη φορά (ή τις επόμενες) κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής;


Όχι, κανονικά δεν πονά καθόλου, εκτός αν η πόσθη του είναι λίγο σφιχτή ή ο χαλινός του λίγο κοντός.


Η περιτομή συμβάλλει αρνητικά ή θετικά στην ηδονή;


Στην πραγματικότητα αυτό δε φαίνεται να έχει σημασία. Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης η βάλανος είναι έτσι κι αλλιώς γυμνή, είτε έχετε κάνει περιτομή είτε όχι.


Ποιες είναι οι πιο ευαίσθητες ζώνες, που ονομάζονται «ερωτογόνες ζώνες»;


Στο αγόρι είναι ουσιαστικά συγκεντρωμένες γύρω από τα γεννητικά όργανα (κυρίως τη βάλανο και τους άρχεις), γιατί εκεί εδρεύουν πολυάριθμοι αισθητήριοι υποδοχείς. Οι υποδοχείς αυτοί μεταφέρουν την ευχάριστη πληροφορία στον εγκέφαλο χάρη στους νευροδιαβιβαστές.


Στο κορίτσι οι ερωτογόνες ζώνες είναι διασκορπισμένες στο σώμα: στο στήθος, το λαιμό, την πλάτη, το κεφάλι, τα αυτιά, τους γλουτούς, τα πόδια…


Πέραν τούτου, είτε είστε κορίτσι είτε αγόρι, το νευρικό σύστημα, που συνδέεται με την ηδονή, εξελίσσεται σε όλη τη διάρκεια της ζωής. Μια ζώνη μπορεί να γίνει ερωτογόνος χάρη στην εκμάθηση. 


Είναι φυσιολογικό να μην καταφέρνουμε να κάνουμε έρωτα παρά μόνο σε μία στάση;


Ναι και όχι. Με το πέρασμα του χρόνου θα πρέπει να μπορέσετε να υιοθετήσετε πολλές στάσεις κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης. Αλλά τα πρώτα χρόνια, την περίοδο της «εκμάθησης», είναι φυσικό να προτιμάτε τις απλές στάσεις ή αυτές που είναι πιο αποτελεσματικές όσον αφορά στην ηδονή. Η στάση που επιλέγεται έχει σχέση με την αιδώ, τη φαντασία, το συναισθηματικό ή το συμβολικό τομέα. Κάποιοι προτιμούν στάσεις περισσότερο ή λιγότερο κυριαρχικές, περισσότερο ή λιγότερο ενεργητικές ή παθητικές…


Σε τι χρησιμεύουν οι διαφορετικές στάσεις στον έρωτα;


Πάντως όχι στο να κάνετε γυμναστική ούτε στο να τελειοποιήσετε τις αθλητικές σας επιδόσεις! Οι στάσεις επιτρέπουν την ποικιλία στην ερωτική πράξη για να μην γίνει βαρετή. 


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X