Ισοπαλία η «Γιούβε», νέα… τριάρα η Μίλαν

Η Γιουβέντους ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με ισοπαλία 2-2 στη  Βερόνα, με την γηπεδούχο να ισοφαρίσει στο 90’+3. Ο Λούκα Τόνι σκόραρε για 22η φορά και δύσκολα δεν θα αναδειχθεί πρώτος σκόρερ, έχασε πέναλτι ο Τέβες. Στο άλλο ματς του Σαββάτου για την 38η αγωνιστική, η Μίλαν πέτυχε 2η σερί νίκη με… τριάδα, οι «ροσονέρι» πέρασαν με 3-1 από το «Μπέργκαμο» κόντρα στην Αταλάντα, δυο γκολ ο Μποναβεντούρα!

Η πρωταθλήτρια Ιταλίας μία εβδομάδα πριν από το τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ δεν κέρδισε και τελικά μάζεψε 87 βαθμούς… Για την Βερόνα στην ενδεκάδα ήταν οι Μόρας και Ταχτσίδης (έγινε αλλαγή στο 85’ και μπήκε στην θέση του ο σαβιόλα)
Η Βερόνα ισοφάρισε στο 90’+3 με τον Χουανίτο στο 90’+3, ενώ το ίδιο είχε κάνει και ο Λούκα Τόνι στο 48’, κάνοντας το 1-1.
Ο 38άχρονος επιθετικός πέτυχε το 22ο φετινό του γκολ και πολύ δύσκολα δεν θα αναδειχθεί πρώτος σκόρερ. Είναι χαρακτηριστικό πως το 87’ ο Ραφαέλ απέκρουσε πέναλτι του Κάρλος Τέβες, και έτσι δεν άφησε τον Αργεντινό άσο να φτάσει στα 21 γκολ, αφιέρωσε μάλιστα την απόκρουση του στον Τόνι!
Η Γιουβέντους είχε ανοίξει το σκορ στο 42′ με τον Ρομπέρτο Περέιρα και είχε προηγηθεί ξανά στο 57′ με τον Φερνάντο Γιορέντε.
Οι συνθέσεις
ΒΕΡΟΝΑ: Ραφαέλ, Σάλα, Ράφα Μάρκες, Μόρας, Αγκοστίνι, Ταχτσίδης (85′ Σαβιόλα), Γκρέκο (59′ Ομπαντί), Χάλφρεντσον, Γιάνκοβιτς (74′ Βαλότι), Γκόμες Τάλεμπ, Τόνι.
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Παντοΐν, Μπονούτσι, Ογκμπόνα, Εβρά, Πίρλο, Μαρκίζιο (46′ Στουράρο), Πογκμπά, Ρομπέρτο Περέιρα (78′ Πέπε), Τέβες, Γιορέντε.

Για τον Λούκα Τόνι να αναφέρουμε ότι για να μην τερματίσει στην κορυφή θα πρέπει την Κυριακή ο Ικάρντι με πετύχει να πετύχει χατ-τρικ, καθώς έχει δύο γκολ λιγότερα… Ο έμπειρος επιθετικός έχει βγει πρώτος σκόρερ άλλη μια φορά με την Φιορεντίνα το 2006 (με 31 γκολ), ενώ το έχει πετύχει και στην μπουντεσλίγκα με την Μπάγερν το 2008 (με 24 γκολ). Ο Λούκα Τόνι πέρσι πέτυχε 20 γκολ και είναι πρώτος σκόρερ στην Ιταλία συνολικά και για την τελευταία διετία!

Το βράδυ η Μίλαν ολοκλήρωσε τη χρονιά νικώντας με 3-1 την Αταλάντα στο Μπέγκαμο και έφτασε στην επιτυχία με ανατροπή…
Για τους «ροσονέρι» ξανά ο Τζανπάολο Πατσίνι ήταν κορυφαίος, ενώ τον… ακολούθησε ο Τζάκομο Μποναβεντούρα.
Ο πρώτος κέρδισε πέναλτι και το εκτέλεσε ο ίδιος, κάνοντας το 1-1 στο 36′, ξεπερνώντας παράλληλα τα 100 γκολ στο καμπιονάτο,
Ο Μπαζέλι είχε κάνει το 1-0 για την Αταλάντα. Στο 38′ ο Τζάκομο Μποναβεντούρα πέτυχε το 2-1 για τους «ροσονέρι». σκοράνοντας από κοντά μετά το δοκάρι σε πλασέ του Πατσίνι, με τη μπάλα να κοντράρει πρώτα σε αμυντικό.
Να αναφέρουμε πως ο Μποναβεντούρα δεν πανηγύρισε, καθώς «ανδρώθηκε» ποδοσφαιρικά στην Αταλάντα, από την οποία αποκτήθηκε πέρσι! Ο ίδιος παίκτης σκόραρε ξανά στο 80′, διαμορφώνοντας το τελικό 1-3, μετά από νέο δοκάρι, αυτήν την φορά από δική του προσπάθεια. Ο Μποναβεντούρα πέτυχε για τέταρτη φορά δύο γκολ σε ένα ματς στην καριέρα του, οι τριε πρώτες ήταν με την Αταλάντα.
Κατά τα άλλα, να πούμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Αντρέα Μαστάλι έκανε ντεμπούτο με τη Μίλαν, ενώ το ίδιο συνέβη και στο Μπέργκαμο με τον 18άχρονο αμυντικό, Ντάβιντε Καλάμπρια και τον 18άχρονο μεσοεπιθετικό, Ντάβιντε Ντι Μολφέτα. Ο άλλος «μικρός» με το όνομα Χασίμ Μαστούρ έμεινε ξανά στον πάγκο και θα πρέπει να περιμένει τη νέα χρονιά!
Οι συνθέσεις
ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Σπορτιέλο, Τζαπακόστα (79′ Ντ’Αλεσάντρο), Μπεναλουάν, Μαζιέλο, Ντελ Γκρόσο (27′ Κερουμπίν), Τσιγκαρίνι, Μπαζέλι (66′ Σκαλόνι), Γκράσι, Μάξι Μοράλες, Αλεχάντρο Γκόμες, Ντένις.
ΜΙΛΑΝ: Αμπιάτι, Ντε Σίλιο (83′ Καλάμπρια), Μεξές, Παλέτα, Μποκέτι, Νάιτζελ ντε Γιόνγκ, Φαν Χίνκελ, Μποναβεντούρα (89′ Ντι Μολφέτα), Χόντα, Ελ Σααραουί (68′ Πόλι), Πατσίνι.

Σχετικά άρθρα