Τρεις ταχύτητες πάνω από τους υπόλοιπους

 
Πριν από την έναρξη των πλέι οφ υπήρχε η αίσθηση-εκτίμηση ότι θα ακολουθούσε μια μεγάλη και αμφίρροπη μάχη. Η μικρή βαθμολογική διαφορά που χώριζε τις τέσσερις ομάδες, αλλά και η ασθενική εικόνα που έβγαζαν κυρίως οι μεγάλοι στο φινάλε του πρωταθλήματος προοιώνιζαν ένα μίνι πρωτάθλημα που θα παιζόταν μέχρι τέλους.
Κι όμως ο Παναθηναϊκός μετέτρεψε τα πλέι οφ σε παράσταση για ένα ρόλο εξασφαλίζοντας μόλις  στην τέταρτη αγωνιστική την πρώτη θέση και το εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Πράσινοι του Γιάννη Αναστασίου που στις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου πειραματίστηκαν, έκαναν ροτέισον, εξέτισαν ποινές, ξεκούρασαν παίκτες αλλά και έβγαλαν αρκετές από τις αδυναμίες τους στο γήπεδο, με τη σέντρα των πλέι οφ υπήρξαν καταιγιστικοί.
Σάρωσαν 4-0 στην Τρίπολη τον μέχρι πρότινος κακό δαίμονά τους Αστέρα, επικράτησαν 2-0 δια περιπάτου του Ατρομήτου που λίγες εβδομάδες πριν είχε κερδίσει στο Περιστέρι, και πήραν δύο νίκες στο ρελαντί (1-0 και 2-0) επί του ΠΑΟΚ που φαινόταν ότι θα αποτελούσε τον βασικό συνδιεκδικητική της πρώτης θέσης αλλά μπορεί να νιώθει και τυχερός που δεν υπέστη δύο διασυρμούς με το Τριφύλλι.
Κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός του Αναστασίου έφτασε σε ένα άκρως εντυπωσιακό τέσσερα στα τέσσερα και απολογισμό γκολ 9-0! Κι όλα αυτά δίχως δύο από τα βαριά χαρτιά του: τον Πέτριτς που ήταν νοκ άουτ σε όλη τη διαδικασία και τον Μπεργκ που ήταν ανέτοιμος για βασικός και έπαιξε μόνο ως αλλαγή. Το εντυπωσιακότερο όλων ωστόσο έχει να κάνει με τη συνολική εικόνα της ομάδας και την τεράστια διαφορά που φάνηκε να έχει με όλες τις υπόλοιπες.
Ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός, που έκανε ρεκόρ με την επίδοσή του, έπαιξε… τρεις ταχύτητες πιο πάνω από Αστέρα, ΠΑΟΚ και Ατρόμητο στα πλέι οφ. Υπήρξε πιο φρέσκος, με περισσότερες δυνάμεις, πολύ πιο γρήγορος, πιο αποφασισμένος, πιο επιθετικός, πιο διαβασμένος αλλά και καλύτερα προετοιμασμένος ψυχολογικά. Διέθετε όλο το πακέτο που χρειάζεται μια ομάδα για να βγει νικήτρια στα πλέι οφ.
Κάθε άλλο παρά εύκολο ήταν όμως, ιδίως για τον Παναθηναϊκό που έχει αρχίσει την προετοιμασία του στις 26 Ιουνίου και συμπληρώνει κοντά δώδεκα μήνες παίζοντας ασταμάτητα μπάλα. 53 αγώνες έχει δώσει το Τριφύλλι από το ξεκίνημα της σεζόν και η φρεσκάδα που βγάζει μέσα στο γήπεδο είναι λες και βρίσκεται στα μισά της σεζόν.
Η πορεία του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ πάντως, αν μη τι άλλο, είναι μια παρακαταθήκη για την επόμενη χρονιά, η οποία όμως αρχίζει από άλλη βάση καθώς οι Πράσινοι θα πάψουν πια να λογίζονται ως αουτσάιντερ αλλά θα βγουν κατευθείαν στο κυνήγι του τίτλου. Αλλες απαιτήσεις, άλλες προσδοκίες, άλλη υπομονή…

Σχετικά άρθρα