Ιακωβάκης, Βασιλείου, Δαλάκα, Παπαχρήστου… ξεχώρισαν στα Χανιά

Με τον αέρα να του… χτυπάει το πρόσωπο, για περισσότερα από 200 μ. και τους αντιπάλους του να μην δείχνουν ακόμη ικανοί να τον απειλήσουν, ο Περικλής Ιακωβάκης πήρε τη νίκη στα φετινά Βενιζέλεια.
Ο αθλητής τερμάτισε σε 51.20, τα 400 μ. εμπ., στον πρώτο κανονικό του αγώνα μετά από περίπου δύο χρόνια. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ, δίχως πόνους και προβλήματα τραυματισμών κατάφερε να ολοκληρώσει την κούρσα έστω και σε…συντηρηρικό ρυθμό εξαιτίας του αέρα. «Ημουν αρκετά συγκρατημένος και γιατί φοβήθηκα τον αέρα, αλλά και γιατί είχα πολύ καιρό να τρέξω μια κανονική κούρσα. Χρειάζομαι ακόμη αγώνες, προκειμένου να βρω καλύτερα το ρυθμό μου. Σίγουρα θα τρέξω στα Τοφάλεια, μια εβδομάδα πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων», είπε ο Ιακωβάκης.
Ο Γιάννης Λουλάς έχοντας μείνει αρκετά πίσω εξαιτίας μιας ενόχλησης στους κοιλιακούς, που δεν του επέτρεψε να γυμναστεί όπως θα έπρεπε, ακολούθησε με 52.12. Ο αθλητής του Κώστα Χήτα θα τρέξει στις 6 Ιουνίου 400 μ., προκειμένου να διεκδικήσει μια θέση στην ομάδα 4Χ400 μ. για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων και έπειτα στα Τοφάλεια, όπου θα επιδιώξει ένα χρόνο καλύτερο από το 51.20, που θα τον στείλει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων.
Την κούρσα της ζωής της πραγματοποίησε στα 400 μ. η Ειρήνη Βασιλείου, που είδε το χρονόμετρο να σταματάει στα 53.50. Η 25χρονη έγινε η ένατη ελληνίδα όλων των εποχών στο αγώνισμα και έδειξε πως σε μια κούρσα με λιγότερο αέρα, θα μπορέσει να κυνηγήσει μια επίδοση κοντά στο φράγμα των 55.00. Η αθλήτρια του Αρη Βισκαδουράκη, θα κάνει τον επόμενο αγώνα της το Σάββατο, στα “Χανιά 2015”. «Η αλήθεια είναι πως παρά τον δυνατό άνεμο, αποφάσισα να μην αλλάξω κάτι σε σχέση με ότι είχα προγραμματίσει για την κούρσα μου. Πήγα το πέρασμα μου στα 200 μ., όπως το έχω δουλέψει και κατάφερα να κρατηθώ και στο δεύτερο μισό της κούρσας. Νομίζω πως με καλύτερες καιρικές συνθήκες θα είμαι σε θέση να τρέξω γρηγορότερα», είπε η αθλήτρια από το Ηράκλειο.
Διαβασμένη μπήκε στην κούρσα των χαμηλών εμποδίων η Κατερίνα Δαλάκα, που από την πρωινή προπόνηση είχε αποφασίσει να αλλάξει τα βήματα της στην απογευματινή κούρσα, εξαιτίας του δυνατού ανέμου που επικρατούσε στα Χανιά. Ακόμη κι έτσι η αθλήτρια του Πλούταρχου Σαρασλανίδη κατάφερε με 59.06 να βελτιώσει το 59.39, που ήταν το ατομικό της ρεκόρ και να επιβεβαιώσει πως είναι σε θέση να τρέξει ακόμη γρηγορότερα. «Είμαι ικανοποιημένη, γιατί προσαρμόστηκα στις συνθήκες και παρόλα αυτά έκανα ρεκόρ. Αποφασίσαμε να αλλάξω τους διασκελισμού στο πρώτο μισό της κούρσας, λόγω του αέρα. Θα μείνω όλη την εβδομάδα στα Χανιά με στόχο στις 6 του μηνός στα «Χανιά 2015» να είμαι σε θέση να σημειώσω μια ακόμη καλύτερη εμφάνιση», είπε η αθλήτρια από την Κατερίνη.
Φετινό ρεκόρ σημείωσε η Εφη Θεοδώρου, που ήταν δεύτερη με 59.21, επίδοση που δείχνει πως μπορεί να κυνηγήσει έναν χρόνο κάτω από το ρεκόρ της (58.85), που θα την στείλει στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα Νέων (όριο 58.80). Η Αλεξία Κανάκη, η οποία ξεκίνησε φέτος το στίβο, ήταν τρίτη με 60.56. Η Ολυμπία Καραγιάννη τερμάτισε στην πέμτη θέση, όμως, το 61.70, το οποίο σημείωσε αποτελεί ατομικό της ρεκόρ και όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων/Κορασίδων στο Κάλι της Κολομβίας.
Η Βούλα Παπαχρήστου σημείωσε με την βοήθεια του ανέμου πολύ καλή επίδοση στο τριπλούν. Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι «προσγειώθηκε» στο δεύτερο άλμα της στα 14,20 μ. με τον άνεμο να είναι θετικός 3,00 μέτρα. Ωστόσο έδειξε πως βρίσκει σταδιακά το ρυθμό της.
Η Χάιδω Αλεξούλη ήταν νικήτρια στο μήκος με 6,39 μ. (2,00), ενώ ειχε ακόμη άλμα στα 6,38 μ. (1,1), ενώ η Ευαγγελία Γαλένη ακολούθησε με 6,18 μ. (3,3). Στα 1.500 μ. ο Ανδρέας Δημητράξης ολοκλήρωσε τον αγώνα του νικητής με 3.46.95, με τον Θεοφάνη Μιχαηλά να ακολουθεί με 3.48.52.

Σχετικά άρθρα