Εφτάψυχο… Αμβούργο, σώθηκε στην παράταση (videos)

Το Αμβούργο για δεύτερη σερί χρονιά σώθηκε στα μπαράζ παραμονής/ανόδου, καθώς στη ρεβάνς με την Καρλσρούη νίκησε 2-1 εκτός στην παράταση, ισοφαρίζοντας σε 1-1 (σκορ και του πρώτου αγώνα) στο 90’+1, έχασε πέναλτι στο 120+3 η γηπεδούχος! Έτσι, η ομάδα του λιμανιού στον γερμανικό βορρά είναι η μοναδική στην Γερμανία που δεν έχει υποβιβαστεί…

Στο πρώτο ημίχρονο οι δυο ομάδες ήταν προσεκτικές και δεν είχαμε γκολ. Η Καρλσρούη κατάφερε να κάνει το 1-0 στο 78’ με τον Γιάμπο και η άνοδος (μετά από 17 χρόνια) στην α’ κατηγορία έμοιαζε για την γηπεδούχο πολύ κοντά…

Τελικά, το Αμβούργο έμεινε… ζωντανό στο 90’+1, καθώς ο Μαρσέλο Ντίας με τρομερή εκτέλεση φάουλ ισοφάρισε σε 1-1! Στον έξτρα χρόνο ολοκλήρωσε την τρομερή ανατροπή για την φιλοξενούμενη ο Νίκολαϊ Μίλερ στο 115’. Η Καρλσρούη ήθελε δυο γκολ για να πάρει την άνοδο, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει, ούτε με πέναλτι. Στο 120’+3 ο Χένινγκς δεν έκανε το 2-2 από την «άσπρη βούλα», καθώς ο Άντλερ… έβγαλε την εκτέλεσή του!
Έτσι, το Αμβούργο παραμένει η μοναδική ομάδα στην ιστορία της μπουντεσλίγκα (από το 1963) που δεν έχει υποβιβαστεί!

Οι συνθέσεις
ΚΑΡΛΣΡΟΥΗ: Όρλιχαουζεν, Βαλεντίνι, Γκόρντον, Γκούλντε, Μαξ (86′ Κέμπε), Κρεμπς (89′ Στολ), Μέφερτ, Μανουέλ Τόρες, Ναζάροβ, Γιαμάντα (72′ Γιάμπο), Χένινγκς.
ΑΜΒΟΥΡΓΟ: Άντλερ, Ντίκμαϊερ, Τζουρού, Ράικοβιτς, Όστρτσολεκ, Μαρσέλο Ντίας, Φαν ντερ Φάαρτ, Χόλτμπι (66′ Στίμπερ), Όλιτς (77′ Νίκολαϊ Μίλερ), Ιλίτσεβιτς (86′ Κλέμπερ Ρέις), Λασογκά.

 

Σχετικά άρθρα