«Έχω κυτταρίτιδα και ντρέπομαι για το σώμα μου! Τι να κάνω;»

Είμαι ένα κορίτσι 15 χρονών, έχω 1,80 ύψος και είμαι 68 κιλά. Στην περιοχή των ποδιών στο πίσω μέρος έχω αρκετή κυτταρίτιδα και δεν ξέρω τι να κάνω για αυτό. Μέχρι στιγμής δεν έχω πάρει κάποια αλοιφή επειδή είμαι μικρή και δεν ξέρω κατά πόσο πρόκειται για μια σωστή κίνηση.

Τον επόμενο μήνα μόλις τελειώσουν τα σχολεία και τα φροντιστήρια, η παρέα μου με κάλεσε για να κάνουμε μαζί το πρώτο μας μπάνιο στη θάλασσα. Πραγματικά έχω απελπιστεί γιατί ενώ από τη μία θέλω να πάω μαζί τους, από την άλλη ντρέπομαι τόσο πολύ για το σώμα μου που το θεωρώ αδύνατον.

Πώς λύσω το πρόβλημά μου; Με πλαστική επέμβαση; Με κάποια θεραπεία με μηχανήματα; Κάποια κρέμα απλά;

Στο ερώτημά σας απάντησε η δερματολόγος Μαργαρίτα Βεργολιά,

Αγαπητή μου,

Η κυτταρίτιδα με την έννοια που χρησιμοποιείται στην καθημερινή μας κουβέντα είναι εναπόθεση νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμα και τον υποδόριο ιστό. Οφείλεται στην κακή αιμάτωση και στην διόγκωση τον λιποκυττάρων στην συγκεκριμένη περιοχή του σώματος στην οποία εμφανίζεται.

Έτσι, το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του και παρουσιάζει μία εικόνα που μοιάζει με φλοιό πορτοκαλιού και χτυπά κυρίως την πλειοψηφία των γυναικών.  Είναι ένα θέμα το οποίο οι νέες γυναίκες αντιμετωπίζουν με μια ελαφριά δόση υπερβολής! Η κυτταρίτιδα μπορεί να βελτιωθεί με την αλλαγή της καθημερινότητας μας, των δραστηριοτήτων μας και της διατροφής μας.

Η αντιμετώπιση είναι πολυσύνθετη, αλλά ο δερματολόγος μπορεί σύμφωνα με τον τύπο της κυτταρίτιδας να προτείνει και τις ανάλογες δραστικές θεραπείες, όπως η δραστική ενέσιμη μεσοθεραπεία, οι ραδιοσυχνότητες με υπερήχους και πολλές άλλες σύγχρονες θεραπείες. Δυστυχώς, η χρήση μόνο μιας κρέμας έχει φτωχά αποτελέσματα.

Μαργαρίτα Βεργολιά
Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος
www.dermavita.gr/el

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ψάχνεις για τη διατροφή κατά της κυτταρίτιδας; 7 tips για άμεσα αποτελέσματα!

Τελικά φεύγει η κυτταρίτιδα; 4 λύσεις που αξίζει να δοκιμάσεις!

Σχετικά άρθρα