Η μεγάλη μίζα, η «έγκριση Βάλκε» και ο… πεθαμένος

Νέο δημοσίευμα των New York Times εμπλέκει στο σκάνδαλο διαφθοράς τον γενικό γραμματέα της FIFA, ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν ενέκρινε μίζα και ότι υπέυθυνος γι’ αυτό είναι ο τότε πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής που έχει φύγει από τη ζωή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο γενικός γραμματέας της FIFA, Ζερόμ Βάλκε, έδωσε την έγκρισή του προκειμένου η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Νοτίου Αφρικής να δώσει 10 εκατ. δολάρια στη Συνομοσπονδία Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής (CONCACAF), για να στηρίξει στην υποψηφιότητά της για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010!

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, τα χρήματα φέρεται να μεταφέρθηκαν από λογαριασμούς της FIFA σε λογαριασμό του Τζακ Γουόρνερ, ο οποίος είχε συλληφθεί μετά τις αποκαλύψεις της προηγούμενης εβδομάδας.

Βέβαια, ο Βάλκε με δήλωσή του στην εφημερίδα της Νέας Υόρκης τόνισε ότι δεν έχει κάνει κάτι τέτοιο, επισημαίνοντας ότι υπεύθυνος για αυτά τα θέματα ήταν ο τότε πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής, Χούλιο Γκροντόνα, ο οποίος έφυγε από την ζωή το καλοκαίρι του 2014.

Σχετικά άρθρα