Εύκολα σουβλάκια κοτόπουλου με κάρι!

<div class="short_text italic cf">
<p><span class="thirtyfive">Σ</span>τρώσε το τραπέζι, το δείπνο θα είναι έτοιμο σε 20'.</p>
</div>
<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title"><strong>Υλικά</strong></div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>700 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου</li>
<li>1 κουτ. σούπας κάρι</li>
<li>1 κοφτή κουτ. σούπας μαυροκούκι (μαυροσούσαμο) ή άσπρο σουσάμι</li>
<li>αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
</ul>
<p><strong>Για τη σαλάτα</strong></p>
<ul>
<li>350 γρ. φρέσκα μανιτάρια</li>
<li>2 φρέσκα κρεμμυδάκια, πλυμένα και ψιλοκομμένα</li>
<li>1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη</li>
<li>λίγα φύλλα μαϊντανού</li>
<li>αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
</ul>
<p><strong>Για το λαδολέμονο</strong></p>
<ul>
<li>120 ml ελαιόλαδο</li>
<li>χυμός από 2 μέτρια λεμόνια</li>
<li>1 κουτ. γλυκού μουστάρδα απαλή</li>
<li>1/2 κουτ. γλυκού μέλι θυμαρίσιο</li>
<li>2 – 3 στήμονες σαφράν </li>
</ul>
<div> </div>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span style="text-decoration: underline;"><strong><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 4</strong></span></div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span style="text-decoration: underline;"><strong><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 10΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Μαγείρεμα</span> 10΄-15΄</span></strong></span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong><span class="simple_rhomb">Διαδικασία</span> </strong></span></p>
<p><strong>Λαδολέμονο:</strong> Χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά για το λαδολέμονο και το κρατάμε σε ένα μπολ.</p>
<p> </p>
<p><strong>Κοτόπουλο:</strong> Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 200° C. Κόβουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε όσο το δυνατόν πιο ισομεγέθεις κύβους, τους βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ, ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας από το λαδολέμονο, το κάρι, το μαυροκούκι ή το σουσάμι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε τα κομμάτια σε ένα λαδωμένο ταψί ή τα περνάμε σε καλαμάκια για σουβλάκι και τα ψήνουμε για 10 – 15 λεπτά περίπου.</p>
<p> </p>
<p><strong>Σαλάτα: </strong>Παράλληλα, καθαρίζουμε τα μανιτάρια με βρεγμένη πετσέτα, για να απομακρύνουμε τα χώματα, και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη σαλάτα και 4 – 5 κουταλιές της σούπας από το λαδολέμονο και ανακατεύουμε.</p>
<p> </p>
<p><strong>Σερβίρισμα:</strong> Μοιράζουμε το κοτόπουλο στα πιάτα και συνοδεύουμε με τη μανιταροσαλάτα. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο λαδολέμονο και σερβίρουμε.</p>
</div>

Σχετικά άρθρα