Ο αποχαιρετισμός του «Σίφο» μέσω του pamesports

Δεν προσαρμόστηκε άμεσα στον Παναθηναϊκό αλλά μόλις βρήκε τα πατήματά του υπήρξε το πολυτιμότερο γρανάζι της άμυνας του Τριφυλλιού, ενώ όπως παραδέχτηκε προ ημερών και ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Αναστασίου, ήταν (μαζί με τον Ζέκα) η ψυχή των αποδυτηρίων. Ο Γκόρντον Σίλντενφελντ έπειτα από μια διετία, 73 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και το μετάλλιο του κυπελλούχου Ελλάδας στις βαλίτσες του, αποχωρεί από τους Πράσινους έχοντας μόνο καλές εμπειρίες και ευχάριστες αναμνήσεις.

Ο Παναθηναϊκός ήθελε να τον κρατήσει και του το έδειξε, ωστόσο ο ίδιος προτίμησε, έστω και με βαριά καρδιά, την επιστροφή στην πατρίδα του και στην κορυφαία ομάδα της χώρα Ντινάμο Ζάγκρεμπ έπειτα από μια επταετή περιοδεία σε Τουρκία, Γερμανία, Αυστρία, Ρωσία και Ελλάδα.

Το Τριφύλλι πάντως θα μείνει για πάντα ριζωμένο στην καρδιά του, αφού όπως δηλώνει στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του μέσω του Pamesports, όπου κι αν βρίσκεται θα δηλώνει αιώνια πιστός οπαδός του Παναθηναϊκού.

«Είμαι λυπημένος δεν το κρύβω. Είναι περίεργα τα συναισθήματα που έχω γιατί δέθηκα με τον Παναθηναϊκό, με την ομάδα, με τους συμπαίκτες μου, με τους οπαδούς μας» ήταν το πρώτο σχόλιο του κροάτη κεντρικού αμυντικού, ο οποίος κάνοντας έναν μίνι απολογισμό της διετίας που πέρασε στα πράσινα είπε: «Εζησα δύο καταπληκτικά χρόνια στον Παναθηναϊκό. Φεύγω με τις καλύτερες αναμνήσεις. Και τις δύο χρονιές, στο τέλος πετύχαμε τον στόχο που είχαμε θέσει, κάτι που αφήνει μια γλυκιά γεύση. Θα μπορούσαμε να έχουμε τερματίσει πρώτοι και να έχουμε κατακτήσει το πρωτάθλημα. Είχαμε τις δυνατότητες και την ποιότητα ως ομάδα, αλλά δεν ήμασταν τυχεροί και γενικότερα οι συνθήκες ήταν εναντίον μας. Νομίζω όμως ότι ο κόσμος αναγνωρίζει την προσπάθεια που κάναμε ως ομάδα».

Για την εντυπωσιακή πρωτιά του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ ο «Σίφο» τόνισε ότι «κυριάρχησε η καλύτερη ομάδα» και συμπλήρωσε: «Το γνωρίζαμε πως είμαστε καλύτεροι από τις άλλες ομάδες και φροντίσαμε να το δείξουμε από την αρχή. Δεν κάναμε ανόητα λάθη και δεν επιτρέψαμε σε κανέναν αντίπαλο να μας αμφισβητήσει».

Ο ίδιος θα παρακολουθεί πια την πορεία του Παναθηναϊκού εξ αποστάσεως αλλά δηλώνει βέβαιος για τις επιτυχίες που θα έρθουν: «Η ομάδα βρίσκεται σε ανοδική πορεία και είμαι σίγουρος ότι τα επόμενα χρόνια ο Παναθηναϊκός θα τα καταφέρει και θα αναδειχτεί πρωταθλητής». Δεν κλείνει πάντως την πόρτα στους Πράσινους αφήνοντας μια χαραμάδα ανοιχτή πως ίσως κάποια στιγμή επιστρέψει: «Κλείνει ένα σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή μου αλλά δεν σημαίνει ότι είναι και το τέλος. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί και τι θα σου φέρει η ζωή».

Σχετικά άρθρα