Λύγισε… ο Τσάβι στο «αντίο» (videos&pics)

Δάκρυσε από συγκίνηση ο Τσάβι! Ο διεθνής άσος, που αφήνει την Μπαρτσελόνα για να πάει να παίξει μπάλα στο Κατάρ και στην Αλ-Σαντ, έδωσε την Τετάρτη αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου στην Βαρκελώνη και… λύγισε! Βλέπετε, ένα συγκινητικό βίντεο με μηνύματα από προπονητές, συμπαίκτες και την οικογένειά του, αλλά και το θερμό χειροκρότημα του κοινού έκαναν τον 35άχρονο μέσο να μην αντέξει! Με τον Τσάβι να τονίζει πάντως ότι θέλει να σηκώσει το Τσάμπιονς Λιγκ στο Βερολίνο πριν αφήσει τους «μπλαουγκράνα»!

Όλοι τίμησαν με την παρουσία τους τον Τσάβι. Συμπαίκτες του στην «Μπάρτσα» (με εξαίρεση κάποιους που λόγω ελέγχου ντόπινγκ από την UEFA δεν μπορούσαν να είναι παρόντες), προπονητές, πρόεδροι. Κοντά στον πρώην παίκτη των «μπλαουγκράνα» ήταν και παλιοί συμπαίκρς του, όπως ο Ερίκ Αμπιντάλ…

Όταν Αντρές Ινιέστα έκανε την εισαγωγή στον λόγο που εκφώνησε , δεν άντεξε και ξέσπασε σε κλάματα. «Θα είμαι αιώνια ευγνώμων σε αυτό το σύλλογο. Ήρθα εδώ στα 11 μου από την Τεράσα και ούτε στα καλύτερα όνειρά μου δεν περίμενα ότι θα ζούσα όλο αυτό. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους. Οι τίτλοι που κατέκτησα δεν είναι τίποτα μπροστά στις καλές στιγμές που περάσαμε στην ομάδα και στους φίλους που έκανα εδώ. Πριν αποχωρήσω, θέλω να κατακτήσω το Τσάμπιονς Λιγκ στο Βερολίνο. Ελπίζω αυτό να μην είναι το “αντίο”, αλλά το “θα τα ξαναπούμε σύντομα”», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε χαριτολογώντας: «Ευχαριστώ πολύ τον Λουίς Ενρίκε και τον Άντονι Θουμπιθαρέτα που με έπεισαν να μείνω το περασμένο καλοκαίρι. Αν είχα φύγει, θα αυτοκτονούσα τώρα»!

Δεν ξέχασε δύο ανθρώπους που τον «σημάδεψαν» αλλά δεν είναι πλέον εν ζωή: «Ο Τίτο Βιλανόβα ήταν ο ποδοσφαιρικός μου πατέρας και θα τον έχω πάντα στην καρδιά μου. Όσο για τον Λουίς Αραγονιές, κόουτς, όπου κι αν βρίσκεσαι, να ξέρεις πως ποτέ δεν θα μπορέσω να σε ευχαριστήσω αρκετά για όσα έκανες για μένα».


Σχετικά άρθρα