Ενας μεγιστάνας για τη θέση του Μπλάτερ

Είναι νοετιοκορεάτης, πολέμιος του Μπλάτερ, δεν ξέρει τι έχει και το κυριότερο θεωρείται ο ισχυρότερος άνδρας στο Ασιατικό ποδόσφαιρο. Πρόκειται για τον Τσουνγ Μονγκ Γιουν, μεγαλομέτοχο της Hyundai.
Είναι πρώην μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της παγκόσμιας συνομοσπονδίας και ανακοίνωσε πως θα εξετάσει προσεκτικά το ενδεχόμενο ν’ αναλάβει την προεδρία της FIFA, αφού πρώτα έρθει σε συνεννόηση με την UEFA.
Την ίδια ώρα την αναβολή της έκτακτης συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA, που είχε προγραμματιστεί να γίνει το Σάββατο στο Βερολίνο, ανακοίνωσε ο Μισέλ Πλατινί.
Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε σήμερα να υπάρξει μια αλλαγή εκ θεμελίων στους κόλπους της FIFA εκτιμώντας ότι η παραίτηση του Σεπ Μπλάτερ αντιπροσωπεύει απλώς έναν σταθμό σε μια μακρά διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσει για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη.
«Η παραίτηση του Μπλάτερ αντιπροσωπεύει απλώς έναν σταθμό σε μια μακρά διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και να εγκαθιδρυθεί στη FIFA ένα σταθερό σύστημα καλής διακυβέρνησης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τον αθλητισμό Τιμπόρ Ναβράτσιτς.
«Σεβόμαστε το δικαίωμα των αθλητικών ομοσπονδιών να αυτοδιοικούνται, αλλά έπειτα από τόσες αποτυχημένες ευκαιρίες και την πλήρη απώλεια της εμπιστοσύνης προς τη FIFA, πιστεύω ότι οφείλουμε να υποστηρίξουμε μια θεμελιώδη αλλαγή και να ενεργήσουμε για να εφαρμοσθούν σταθερές λύσεις», πρόσθεσε.
«Το οφείλουμε στα εκατομμύρια των φιλάθλων στην Ευρώπη και αλλού, οι οποίοι αγαπούν το σπορ και αξίζουν πολύ καλύτερα”, υπογράμμισε διαβεβαιώνοντας ότι οι Βρυξέλλες «θα υποστηρίξουν εκείνους (μεταξύ των αθλητικών οργανώσεων και των κρατών μελών) που προωθούν την αλλαγή», τόνισε ο Επίτροπος.

Σχετικά άρθρα