Αστεράτο προβάδισμα για το Γιουρόπα Λιγκ

Ο Μάρκους Μπεργκ σπατάλησε τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες, ο γκολκίπερ Κώστας Θεοδωρόπουλος βρέθηκε σε σπουδαία ημέρα διατηρώντας το μηδέν στην άμυνα του Αστέρα και η ομάδα της Τρίπολης απέσπασε μια πολύτιμη ισοπαλία (0-0) που δίνει προβάδισμα για τη δεύτερη θέση των πλέι οφ που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ καθώς την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τον ΠΑΟΚ εντός έδρας. Οι Πράσινοι έκλεισαν τις υποχρεώσεις τους στην ιστορική έδρα τους υπό το θερμό χειροκρότημα των οπαδών τους που ζήτησαν επιστροφή στους τίτλους. Πάντως ο Παναθηναϊκός συνεχίζει την εντυπωσιακή παρουσία του στα πλέι οφ καθώς για πέμπτο σερί ματς δεν δέχθηκε γκολ έχοντας απολογισμό 9-0 τέρματα.

Α’ ημίχρονο

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τους Πράσινους με πολλές αλλαγές καθώς δεν υπολογίζονταν για διάφορους λόγους οι Σίλντενφελντ, Πέτριτς, Πράνιτς, Κλωναρίδης, Μπούρμπος, Χουχούμης, ενώ έμειναν στον πάγκο οι Ζέκα, Καρέλης, Νίνης και Στιλ. Το Τριφύλλι έπαιξε με 4-3-3 και τον Κοτσόλη στο τέρμα, τον Μαρινάκη στα δεξιά (για πρώτη φορά βασικός από τον περασμένο Μάιο και την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στα πλέι οφ) , τον Νάνο στα αριστερά, τους Ταυλαρίδη και Τριανταφυλλόπουλο στο κέντρο της άμυνας. Τριάδα στα χαφ έπαιξαν οι Λαγός, Κουτρουμπής και Δώνης και επιθετική τριπλέτα οι Ατζαγκούν (δεξιά), Μαυρίας (αριστερά) και Μπεργκ (στην κορυφή).

Από την άλλη πλευρά, ο Αστέρας Τρίπολης έπαιξε με το κλασικό 4-2-3-1 που χρησιμοποιεί ο Στάικος Βεργέτης. Ο Θεοδωρόπουλος αγωνίστηκε στο τέρμα. Ο Παντελιάδης αριστερά στην άμυνα, ο Ζησόπουλος δεξιά, οι Σανκαρέ και Αλόκο κεντρικό δίδυμο. Ιγκλέσιας και Μουνάφο έπαιξαν στα χαφ, ο Γιαννιώτας δεξιά, ο Τσοκάνης αριστερά, ο Φερνάντες επιτελικός και στην κορυφή της επίθεσης ο Σκουρτάι.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μετριότατο. Ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας (63-37%), αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να σκοράρει παρά μόνο μία φορά. Ο Ατζαγκούν πάσαρε εξαιρετικά στον Μπεργκ που βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα, ωστόσο νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Θεοδωρόπουλο.

Εκτοτε το ματς άρχισε να χαλάει καθώς παίχθηκε περισσότερο κλωτσοσκούφι παρά μπάλα. Παράλληλα, η εξέδρα βρήκε εχθρικό στόχο στο πρόσωπο του Γιαννιώτα, ο οποίος αποτέλεσε κόκκινο πανί για τους φίλους των Πρασίνων. Μ’ αυτά και μ’ αυτά ο χρόνος κύλησε και το ημίχρονο έληξε δίχως τέρματα και 2-1 τελικές υπέρ του Τριφυλλιού.

Β’ ημίχρονο

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο ξεκίνημα του β’ ημίχρονου. Ο Παναθηναϊκός είχε μια ανούσια υπεροχή δίχως όμως να δημιουργήσει κάποια καλή φάση μέχρι το 56’ όταν ο Κουτρουμπής, ο Μαυρίας και ο Ατζαγκούν συνδυάστηκαν άψογα αλλά του σουτ του Νιγηριανού κατέληξε άουτ.

Στο δεκάλεπτο 59’-68’ oι δυο προπονητές προσπάθησαν να ανακατέψουν τα φύλλα. Ο Βεργέτης έριξε στο ματς Ρόλε και Μούκαμ, ο Αναστασίου Ζέκα και Καρέλη. Πράγματι και οι τέσσερις βοήθησαν για να ανέβει ο ρυθμός. Στο 71’ ο Αστέρας απείλησε για πρώτη φορά με μακρινό σουτ του Παντελιάδη, ενώ ο Παναθηναϊκός απάντησε στο 72’ με τον Μπεργκ που δεν πρόλαβε την μπάλα με προβολή μέσα στην περιοχή έπειτα από πάσα του Καρέλη και στο 75’ και πάλι με τον Σουηδό που νικήθηκε την ύστατη στιγμή από τον Θεοδωρόπουλο έπειτα από νέα ασίστ του Καρέλη. Το κακό τρίτωσε για τον Μπεργκ στο 80’ όταν ο Ζέκα τον βρήκε αμαρκάριστο στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ερχόμενος με φόρα σούταρε ψηλά άουτ.

Ο Αστέρας είχε την ευκαιρία να σκοράρει στο 87’ όταν ο Ιγκλέσιας σούταρε έξω από την περιοχή, ο Κοτσόλης απέκρουσε ασταθώς αλλά ο Σκουρτάι από κοντινή θέση πλάσαρε άουτ.

Παίκτης από «χρυσάφι»

Ο Κώστας Θεοδωρόπουλος χάρισε έναν πολύτιμο βαθμό στον Αστέρα καθώς με τις καθοριστικές επεμβάσεις απέτρεψε τον Μάρκους Μπεργκ να σκοράρει αλλά και τους Πράσινους να πανηγυρίσουν ένα ακόμη τρίποντο.

Η σφυρίχτρα

Καλή η διαιτησία του Κουκουλάκη που ήταν όμως υπερβολικός με τα σφυρίγματά του. Εδωσε πολλά αχρείαστα φάουλ, ενώ χαρίστηκε σε Σανκαρέ και Ιγκλέσιας.

Ετσι κρίθηκε

Η γκίνια του Μπεργκ στέρησε την πέμπτη σερί νίκη από τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ. Ο Σουηδός θα μπορούσε να έχει πετύχει ακόμη και καρέ αλλά τελικά έμεινε άσφαιρος σε ένα ματς που βρήκε ωφελημένο τον Αστέρα…

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Μαρινάκης, Νάνο, Ταυλαρίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός (80’ Νίνης), Κουτρουμπής, Δώνης (60’ Ζέκα), Ατζαγκούν, Μαυρίας (68’ Καρέλης), Μπεργκ.

Αστέρας Τρίπολης: Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης, Τσοκάνης, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Αλόκο, Ιγκλέσιας (89’ Παπαχρήστος), Μουνάφο, Φερνάντες (66’ Μούκαμ), Γιαννιώτας (59’ Ρόλε), Σκουρτάι.

Σχετικά άρθρα