Ματσάρα στη Ριζούπολη, ανέβηκε ο Ηρακλής

Ο Απόλλων προηγήθηκε τρεις φορές απέναντι στην ΑΕΚ, όμως οι κιτρινόμαυροι ισοφάρισαν ισάριθμες (3-3), ενώ την ίδια ώρα ο Ηρακλής με το εκτός έδρας 1-1 κόντρα στην Παναχαϊκή «κλείδωσε» την άνοδό του στη Super League.
Αρκούσε η ισοπαλία
Ο Ηρακλής προηγήθηκε νωρίς στην Κόρινθο κόντρα στην Παναχαϊκή, καθώς ο Λουκίνας στο 6ο λεπτό βρήκε δίχτυα κάνοντας το 0-1. Οι γηπεδούχοι όμως παρά το γεγονός ότι ήταν αδιάφοροι βαθμολογικά πάλεψαν και κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Αναστασόπουλο στο 27′. Το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος κι έτσι με τον βαθμό της ισοπαλίας ο “γηραιός” κατάφερε να εξασφαλίσει και μαθηματικά την άνοδο στη Super League φτάνοντας τους 23 βαθμούς.
Παναχαϊκή: Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Κάργας, Μασούρας, Κοντοχρήστος, Τρίγκας, Αναστασόπουλος, Στεργίδης (56′ Χαρτσιάς), Χοτζάλι (70′ Άλα), Κυβελίδης, Μπουντόπουλος.Ηρακλής: Χουάντερσον, Μπαρτολίνι, Βαλεριάνος, Ζιαμπάρης, Μπουκουβάλας, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης, Σιατραβάνης (71′ Τσιλιγκίρης), Κυριακίδης, Πασάς (83′ Κάσσος), Λουκίνας.
Χορταστικό… μαρτύριοΤου Σταμάτη ΒούλγαρηΗ ταλαιπωρία της ΑΕΚ στα play off συνεχίζεται. Τουλάχιστον αυτή τη φορά, όσοι παρακολούθησαν το παιχνίδι της “Ένωσης” χόρτασαν γκολ. Οι “κιτρινόμαυροι” αναδείχθηκαν ισόπαλοι με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη με το… αγγλικό 3-3, ωστόσο αυτό που χρίζει αναφοράς είναι ότι οι “κυανόλευκοι” προηγήθηκαν τρεις φορές και η ΑΕΚ ισάριθμες ισοφάρισε. Μάλιστα τα δύο εκ των τριών γκολ τα πέτυχε ο Μακόλεϊ Κρισάντους!
Α’ ημίχρονο: Ο Απόλλωνας μπήκε πιο γερά στο παιχνίδι, είχε και ιδιαίτερο κίνητρο και εξαπέλυσε πολλές επιθέσεις προς την εστία της ΑΕΚ. Οι φιλοξενούμενοι παραπατούσαν και είχαν κάκιστη αμυντική λειτουργία με αποτέλεσμα η εστία του Καραγκιολίδη να είναι μονίμως εκτεθειμένη.Είναι χαρακτηριστικό πως οι παίκτες του Αλέκου Βοσνιάδη δημιούργησαν πέντε κλασσικές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, πέτυχαν δύο γκολ (24′ Τζιώρας, 45’+1′ Ανγκούλο), θα μπορούσαν ένα ακόμα τουλάχιστον ενώ τους ακυρώθηκε και ένα μάλλον λανθασμένα.Από την άλλη η ΑΕΚ έκανε δύο σουτ όλα και όλα στο πρώτο μέρος, δεν απείλησε την εστία του Ταΐρη και το μόνο που κατάφερε ήταν να ισοφαρίσει προσωρινά με τον Κρισάντους (37′).Β’ ημίχρονο: Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ προσπάθησε να πάρει τα ηνία του αγώνα, κυκλοφόρησε πιο σωστά τη μπάλα, αλλά ευκαιρίες δεν δημιουργούσε. Οι “κιτρινόμαυροι” στην τελική προσπάθεια ήταν κακή και μέχρι τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, το ματς ήταν… βαρετό. Η αναλαμπή ήρθε στο 62′ με το σουτ του Μπαρμπόσα και μετά πάλι τα ίδια.Κάπως έτσι φτάσαμε λοιπόν στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης το οποίο έμελλε να είναι συγκλονιστικό σε εξέλιξη. Ο Κρισάντους στο 77′ με ένα σεντερφορίσιο γκολ μέσα από την περιοχή έδειξε κάποια από αυτά που πιστεύει ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς ότι μπορεί να προσφέρει, αλλά πέντε λεπτά αργότερα ο Σουάνης πέτυχε ένα γκολ για high light σχεδόν από τη σέντρα, εκμεταλλευόμενος ένα ακόμα τραγικό λάθος του Καραγκιολίδη (ήταν εκτός εστίας).Το ματς όμως δεν είχε τελειώσει και στο 89′ ο Μπαρμπόσα με δυνατό σουτ έφερε εκ νέου το ματς στα ίσα και απέτρεψε τη δεύτερη φετινή ήττα της ΑΕΚ.Tip of the day: Μετά την ισοπαλία του Ηρακλή με την Παναχαϊκή η ΑΕΚ χρειάζεται απλά μία νίκη στα δύο ματς που απομένουν με την ΑΕΛ στο ΟΑΚΑ και τον Ολυμπιακό Βόλου εκτός για να κλειδώσει την κατάκτηση του τίτλου. Αυτή βέβαια μπορεί να έρθει και με το μίνιμουμ των δύο βαθμών…MVP: Ο Έλντερ Μπαρμπόσα έδωσε την ασίστ από την οποία προήλθε το δεύτερο γκολ του Κρισάντους και πέτυχε και το γκολ της ισοφάρισης στο 89′. Γενικότερα πάντως η εικόνα των “κιτρινόμαυρων” ήταν και πάλι κακή. Ειδικά σε ό,τι αφορά την αμυντική της λειτουργία. Η μάχη των πάγκων: Ο Αλέκος Βοσνιάδης και ο Τραϊανός Δέλλας “κατέβασαν” τις ομάδες τους με την ίδια διάταξη (4-2-3-1). Ο “Κολοσσός” έδωσε για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό χρόνο στους Ρόβα και Πεταυράκη χρησιμοποιώντας τους στα άκρα της άμυνας, ενώ διατήρησε τον Καραγκιολίδη κάτω από τα γκολπόστ και τον Κρισάντους στην κορυφή της επίθεσης.
Απόλλων: Ταϊρης, Βασιλαντωνόπουλος, Κύργιας, Γκόλιας, Κοτσώνης, Ψιάνος, Βάντερσον, Φαρινόλα, Ανγκούλο (70’ Ηρακλής), Λαγός (78’ Σουάνης), Τζιώρας (87΄ Καραδέμητρος).ΑΕΚ: Καραγκιολίδης, Ρόβας, Κολοβέτσιος (81’ Κορδέρο), Λαμπρόπουλος, Πεταυράκης (63’ Σοϊλέδης), Ανάκογλου (71’ Ντούνης), Γιόχανσον, Πλατέλλας, Μπαρμπόσα, Αραβίδης, Κρισάντους.
Πήρε το θεσσαλικό ντέρμπι η ΑΕΛ
Η ΑΕΛ επιβλήθηκε εύκολα του Ολυμπιακού Βόλου με 3-0 στο Αλκαζάρ και μείωσε την απόσταση από την 3η θέση στους 2 βαθμούς, ελπίζοντας να προσπεράσει στην στροφή τον Απόλλωνα.
ΑΕΛ: Αποστολίδης, Καρανίκας, Σαρακατσάνος, Δεληζήσης, Κοντοδήμος, Μπανούσης (62′ Μελισσάς), Πινδώνης, Ελιομάρ, Ριμπέιρο, Μπόγιοβιτς (87′ Παμλίδης), Πίντο (77′ Μουλόπουλος).Ολυμπιακός Βόλου: Κολίτσι, Μπουτζίκος, Καρράς, Γιαλούσης, Μπάρμπας, Μακρυδημήτρης (46′ Κυζιρίδης), Τριανταφυλλάκος, Θέος, Μπιτάνγκ (65′ Σκοπελίτης), Νικολιάς, Διαμαντόπουλος.Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής:Απόλλων-ΑΕΚ 3-3(24′ Τζιώρας, 45′ Ανγκούλο, 81′ Σουάνης-37′, 77′ Κρισάντους, 88′ Μπαρμπόσα)Παναχαϊκή-Ηρακλής 1-1(27′ Αναστασόπουλος-6′ Λουκίνας)Λάρισα-Ολυμπιακός Βόλου 3-0(37′, 41′ Πίντο, 81′ Σαρακατσάνος)Βαθμολογία (8 αγώνες)1. ΑΕΚ 272. Ηρακλής 233. Απόλλων 144. Λάρισα 125. Παναχαϊκή 56. Ολυμπιακός Βόλου 4
Η επόμενη αγωνιστική (9η):
Κυριακή 7 Ιουνίου, 19:00ΑΕΚ-ΑΕΛΗρακλής-ΑπόλλωνΟλυμπιακός Βόλου-Παναχαϊκή

Σχετικά άρθρα