«Η Ιρλανδία πήρε 5εκ. ευρώ από τη FIFA για να σιωπήσει»

Στα ευρωπαϊκά πλέι οφ του Μουντιάλ του 2010 η Γαλλία κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ιρλανδίας και να προκριθεί στα τελικά, χάρις στο γκολ που πέτυχε μετά από χέρι του Ανρί και το γεγονός αυτό φαίνεται πως κρύβει πικάντικο παρασκήνιο.

Συγκεκριμένα οι Ιρλανδοί τότε διαμαρτυρήθηκαν έντονα στη FIFA, καθώς η πρόκριση χάθηκε στην παράταση από ένα λάθος του διαιτητή, κάτι που είχε προκαλέσει σάλο παγκοσμίως για την εύνοια των τρικολόρ.

Όπως παραδέχθηκε σε συνέντευξή του ο εκτελεστικός διευθυντής της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της χώρας, Τζον Ντιλέινι, υπήρξε εξωδικαστική συμφωνία με τη FIFA, με την οποία οι Ιρλανδοί εισέπραξαν περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ με αντάλλαγμα τη σιωπή τους.

Οι πιθανότητες βάσει κανονισμών να δικαιωθεί η Εθνική ομάδα της Ιρλανδίας ήταν ελάχιστες, όμως οι συνέπειες για το πρεστίζ της FIFA θα ήταν οδυνηρές. Γι αυτό ο Μπλάτερ και οι συνεργάτες του έκαναν μια πρόταση στην Ομοσπονδία της Ιρλανδίας η οποία δεν μπορούσε να απορριφθεί. Ο Ντιλέινι που αποκάλυψε τη συμφωνία υποστήριξε ότι η συμφωνία αυτή ήταναπόλυτα νόμιμη, όμως λόγω της ρήτρας εμπιστευτικότητας δεν μπορεί να αποκαλύψει το ποσό που εισέπραξε η ιρλανδική ομοσπονδία.

Σχετικά άρθρα