«Μπορούμε να γράψουμε ιστορία»

Οι Λουίς Ενρίκε, Ζεράρ Πικέ και Νεϊμάρ δήλωσαν άπαντες έτοιμοι να γράψουν ιστορία, κατακτώντας ένα ακόμη κύπελλο Ευρώπης.

Ο προπονητής και τα δύο αστέρια της Μπαρτσελόνα ήταν αυτοί που εκπροσώπησαν την ισπανική ομάδα στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, σχολιάζοντας τα δεδομένα του τελικού, τονίζοντας ότι θα δώσουν τα πάντα για να φτάσουν στην κορυφή της Ευρώπης.

Λουίς Ενρίκε είπε: “Οι τελικοί διακατέχονται από το στοιχείο της υπερέντασης. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα μας επηρεάσει.

Θέλουμε να παίξουμε το δικό μας παιχνίδι. Να έχουμε την μπάλα, να παράγουμε κινδύνους και να ελαχιστοποιήσουμε τις αντίπαλες ευκαιρίες. Είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι στην ευθύνη που έχει ένας τέτοιος αγώνας.

Είμαι πολύ περήφανος για ό,τι έχω καταφέρει στην καριέρα μου, ανεξάρτητα από τα τρόπαια που κατέκτησα ή όχι. Αποσύρθηκα το 2004, τώρα είμαι πριοπονητής. Κάνω τη δουλειά μου, άσχετα από το αν αρέσει σε κάποιους ή όχι.

Έχουμε πετύχει πολλά γκολ στο Champions League, αλλά οι τελλικοί είναι κάτι άλλο. Ξέρουμε ότι θα βρούμε μια Γιουβέντους που θα θέλει να έχει την μπάλα και θα μας πιέσει. Θα νικήσει αυτός που θα προσαρμοστεί καλύτερα στις συνθήκες.

Θα έχουμε την κατοχή και ελπίζω οτι θα βρισκόμαστε κυρίως στο δικό τους μισό. Θα πρέπει να παίξουμε σε υψηλό επίπεδο, αλλά όπως και να ‘χει θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Το στιλ της Γιουβέντους μοιάζει με το δικό μας και γι’ αυτό βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο: να ποντούρε να κάνουμε το τρεμπλ.

Συγχαίρω τον κ.Αλέγκρι για τη δουλειά που έχει κάνει, την τρομερή δουλειά με την οποία άλλαξε το στιλ της Γιουβέντους. Έχει κερδίσει τρόπαια με τη Μίλαν και διαθέτει σπουδαία φήμη, κάτι που απέδειξε εφέτος με το τέταρτο σερί πρωτάθλημα για τη Γιουβέντους και την πρόκριση στον τελικό.

Διαθέτουμε μια μοναδική ομάδα ποδοσφαιριστών, μια μοναδική γενιά που έχει χαρίσει στην Μπαρτσελόνα τους τίτλους που έχει κερδίσει. Ελπίζω ότι θα δούμε έναν σπουδαίο τελικό, ένα ανοικτό παιχνίδι και σπουδαίο θέαμα.

Κάθε ομάδα έχω τη δική της ταυτότητα, τις αρετές και τα αδύνατα στοιχεία της. Πιστεύω ότι θα είναι ένα από τα καλύτερα ματς που μπορείς να δεις. Θα είναι υπερθέαμα. Μπορούμε να γράψουμε ιστορία”.

O Πικέ απο την πλευρά του υποστήριξε: “Είμαστε προετοιμασμένοι για τον τελικό. Στόχος μας είναι να έχουμε τον έλεγχο της μπάλας και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Φτάσαμε στο τέλος και θέλουμε να σηκώσουμε το τρόπαιο.

Έχουμε τον Μέσι, τον Νεϊμάρ, τον Σουάρες και τον Ινιέστα. Έχουμε μια καταπληκτική ομάδα, μία από τις καλύερες στην ιστορία. Μπορεί να μην ήμασταν στα καλύτερα μας στην αρχή της σεζόν, αλλά το ανατρέψαμε αυτό και από τότε που αρχίσαμε να νικάμε, νικάμε διαρκώς. Έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε στον κόσμο πόσο καλοί είμαστε. Αυτός είναι ο στόχος μας.

Όταν μιλάς για την άμυνα, ο κόσμος σκέφτεται τους αμυντικούς και τον γκολκίπερ. Είναι όμως όλη ομάδα. Αρχίζει από τον επιθετικό. Αν δεν τρέξει ή δεν πρεσάρει, είναι αδύνατο για τους υπόλοιπους. Το έχουμε αυτό και το δείχνουν οι αριθμοί. Είμαστε πολύ καλοί στην άμυνα όλη τη σεζόν και είναι ένα από τα κλειδιά. Κατακτήσαμε το νταμπλ, ελπίζουμε και στο Champions League”.

Για τον Τερ Στένγκεν είπε: “Είναι ένας νέος ποδοσφαιριστή, αλλά ανεξάρτητα από το αν είναι 22 ή 35, ο τρόπος που παίζει, η νοοτροπία και ο χαρακτήρας του τον κάνουν να μοιάζει σαν να παίζει σε φιλικό. Είναι εκπληκτικός με τα πόδια, υπάρχουν λίγοι που μπορούν να πασάρουν όπως αυτός”.

Στη συνέχεια τόνισε: “Θα είναι μια καταπληκτική σεζόν άσχετα από την κατάληξη. Αν νικήσουμε, θα γράψουμε ιστορία. Απέχουμε 90 λεπτά από την τελειότητα.

Δεν ξέρω αν παίζουμε καλύτερα ή χειρότερα. Το σημαντικό είναι ότι βρισκόμαστε εδώ. Σιχαίνομαι τις συγκρίσεις. Κάποιοι θεωρούν ότι είμαστε καλύτεροι τώρα, κάποιοι άλλοι ότι ήμασταν καλύτεροι πριν από κάποια χρόνια. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο στόχο. Αν το καταφέρουμε, θα έχουμε πολύ καλές ελπίδες να νικήσουμε”.

Τους ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα εκπροσώπησε και ο Νεϊμάρ, ο οποίος τόνισε από την πλευρά του: “Είναι δύσκολο να μιλήσουμε για φαβορί σ’ έναν τελικό. Αμφότερες οι ομάδες έχουν πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και σ’ έναν τελικό υπάρχουν 90 λεπτά για να επιβάλεις το παιχνίδι σου. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο έτσι ώστε να νικήσουμε. Η Γιουβέντους είναι φανταστική ομάδα και γι’ αυτό είναι στον τελικό. Ο Μπουφόν είναι ένας σπουδαίος τερματοφύλακας, ένας από τους καλύτερους στην ιστορία. Στο Playstation προσπαθούσα να παίξω όπως αυτός, είμαι μεγάλος θαυμαστής του, αλλά θα ήθελα πολύ να σκοράρω.

Έχω παίξει σε αρκετούς τελικούς αλλά αυτός είναι ο σημαντικότερος της καριέρας μου. Το σημαντικότερο παιχνίδι στη ζωή μου και θα δώσω τα πάντα. Ήταν ένα όνειρο από τότε που ήμουν παιδί.

Ο Μέσι και ο Λουίς είναι δύο μοναδικοί παίκτες, με τρομερή ποιότητα. Ο κύριος παράγοντας είναι η φιλία μας εντός κι εκτός γηπέδου, αυτό μας βοηθάει πολύ. Ελπίζω ότι μπορούμε να τελειώσουμε τη σεζόν χαρούμενοι για όλα όσα πετύχαμε.

Το τρόπαιο είναι ολοένα και πιο κοντά. Είναι ένας τελικός που ονειρευόμουν τόσο πολύ. Ελπίζω ότι αύριο θα φιλήσω το τρόπαιο”.

Σχετικά άρθρα