Σε Ασιάτη μεγιστάνα το 48% των μετοχών της Μίλαν

Ιστορικές μέρες ζει η Μίλαν! Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έδωσε τα χέρια με τον Μπι Ταετσαουμπόλ, και οι δυο πλευρές προχωρούν στην παραχώρηση του 48% των μετοχών της από την εταιρεία «Fininvest», ιδιοκτησίας του «Καβαλιέρε» στον δισεκατομμυριούχο από την Ταϊλάνδη! έναντι αστρονομικού ποσού των 480.000.000 ευρώ!

Η ώρα για την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των «ροσονέρι» πλησιάζει και με σχετική ανακοίνωση της εταιρεία «Fininvest», σύμφωνα με την οποία το συγκεκριμένο ποσοστό των μετοχών θα παραχωρηθεί σε όμιλο επιχειρηματιών με επικεφαλής τον Μπι Ταετσαουμπόλ. Οι εκπρόσωποι της «Fininvest» και του Ασιάτη μεγιστάνα έχουν μπροστά τους 8 εβδομάδες διαπραγματεύσεων, προκειμένου να ολοκληρώσουν το deal.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, οι δυο πλευρές έχουν βρει την «χρυσή» τομή, με τον Μπι Ταετσαουμπόλ να αποκτά το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Μίλαν, ενώ ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα αποκτήσει έναν ισχυρό «συνέταιρο» στο τιμόνι της ιταλικής ομάδας.

Όπως αναφέρουν τα σχετικά ρεπορτάζ, ο Ταϊλανδός κροίσος κατάφερε να «πείσει» τον πρόεδρο των «ροσονέρι» για τη σοβαρότητα των προθέσεών του σε ότι αφορά στη Μίλαν…

Όπως είπαμε, ο Μπι Ταετσαουμπόλ προσφέρει 480.000.000 ευρώ, με τον «Καβαλιέρε» να θέλει αρχικά 500.000.000 ευρώ. Εδώ να πούμε ότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε απορρίψει πρόταση του Ταετσαουμπόλ που αξίωνε να αγοράσει όλες τις μετοχές έναντι 1.000.000.000 ευρώ.

Εδώ και μήνες ο κόσμος της Μίλαν καλούσε την οικογένεια Μπερλουσκόνι να δώσει την πλειοψηφία των μετοχών, ευελπιστώντας σε καλύτερες μέρες και φαίνεται πως ήρθε η ώρα αυτό να γίνει πραγματικότητα…

Σχετικά άρθρα