«Πετούσε» Χάμιλτον στον Καναδά…

Ο Λιούις Χάμιλτον παρουσιάστηκε έτοιμος στα κατατακτήρια δοκιμαστικά στον Καναδά να… πάρει το «αίμα» του πίσω από όσα συνέβησαν στο Μονακό και πήρε την pole position (44η στην καριέρα του) εν όψει του κυριακάτικου αγώνα…
Ο Βρετανός πήρε την πρώτη θέση με χρόνο 1:14.393 στην Τρίτη περίοδο… Ο Νίκο Ρόσμπεργκ έμεινε δεύτερος (+0,309’’) και θα συνεχίσει το… κυνηγητό στον ομόσταβλό του, με την Mercedes να κάνει το 1-2… Στην 3η θέση θα είναι ο Κίμι Ραϊκόνεν με Ferrari και την τετράδα συμπληρώνει ο Βαλτέρι Μπότας με Williams. Ο Λιούις Χάμιλτον πήρε την 44η pole position με το νούμερο «44» στο μονοθέσιό του!

Πίσω του βρέθηκαν οι δύο Lotus, των Ρομάν Γκροζάν και Παστόρ Μαλδονάδο. Να αναφέρουμε πως δυο τελευταίοι πιλότοι λίγο έλειψε να συγκρουστούν, όταν τους δόθηκε ταυτόχρονα άδεια να βγουν από τα πιτ.

Κατά τα άλλα, απογοήτευσαν οι δύο McLaren Honda, αφού ο μεν Τζένσον Μπάτον μετά το πρόβλημα στο ERS που αντιμετώπισε στον τρίτο γύρο δεν συμμετείχε καν στη διαδικασία, καθώς η ομάδα του δεν κατάφερε να το λύσει εγκαίρως. Από την άλλη, ο Φερνάντο Αλόνσο έμεινε εκτός από την δεύτερη περίοδο (Q2).

Άσχημα τα πήγαν ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Red Bull και ο Φελίπε Μάσα με Williams, καθώς έμειναν εκτός από την πρώτη περίοδο (Q1)!
Να αναφέρουμε πως ποινή 15 θέσεων (λόγω παράβασης στο Μονακό και αλλαγής πέμπτου κινητήρα) θα εκτίσει ο Μαξ Φερστάπεν. Ο αγώνας της Κυριακής θα αρχίσει στις 21:00 ώρα Ελλάδος.

Να θυμίσουμε πως στο Μονακό ο Λιούις Χάμιλτον στο Μονακό έχασε την νίκη από λάθος της Mercedes, και έτσι ο Νίκο Ρόσμπεργκ είδε πρώτος την καρό σημεία…

Σχετικά άρθρα