«Εκπληκτική η άμυνα μας»

Εκπληκτική χαρακτήρισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος την άμυνα του Ολυμπιακού μετά το προβάδισμα των 13 πόντων που πήρε ο Παναθηναϊκός στον πρώτο τελικό των πλέι οφ της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

«Είδαμε όλοι ένα παιχνίδι με μεγάλη μαχητικότητα», δήλωσε αρχικά ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» και υπογράμμισε: «Ένα ντέρμπι αντάξιο της εμβέλειας των δύο ομάδων. Ένα παιχνίδι με πολλές μάχες σώμα με σώμα. Και σίγουρα ένα παιχνίδι που δίκαια το κερδίσαμε. Ξεκινήσαμε καλά. Στα πρώτα 5 λεπτά είχαμε την πρωτοπορία στο σκορ. Κάπου εκεί σταματήσαμε να λειτουργούμε καλά στην επίθεση, μας κόστισαν κάποια λάθη στην άμυνα και ο Παναθηναϊκός πήρε σημαντική διαφορά. Από εκείνο το σημείό και μετά παίξαμε εκπληκτική άμυνα, κάναμε σερί 18-0, μπήκαμε πάλι στην διεκδίκηση του αγώνα και είχαμε περιθώρια να αντιδράσουμε στο δεύτερο ημίχρονο. Χαρακτηριστικό στο πρώτο ημίχρονό ήταν τα πολλά άστοχα ελεύθερα σουτ μας λόγω βιασύνης. Χάσαμε ελεύθερα σουτ μόνοι μας».

«Η ομάδα μπήκε διαφορετικά στο δεύτερο ημίχρονο, συνέχισε την καλή άμυνα και πήραμε διαφορά. Ελέγξαμε τον ρυθμό, είχαμε το πάνω χέρι, και στις αρχές της τέταρτης περιόδου πήραμε μεγάλη διαφορά που μας έδωσε νίκη», εξήγησε ο Σφαιρόπουλος και παρατήρησε: «Ο πρώτος αγώνας στην σειρά είναι πιο δύσκολος για τον γηπεδούχο. Τώρα που η σειρά μεταφέρεται στο ΟΑΚΑ, η πίεση πηγαίνει στον Παναθηναϊκό. Κάναμε το 1-0 συνεχίζουμε».

Σε ερώτηση εάν τον προβληματίζει η απόδοση της ομάδας του απέναντι στην άμυνα ζώνης του Παναθηναϊκού, ο κόουτς του Ολυμπιακού απάντησε: «Διαφωνώ για την άμυνα ζώνης. Ήταν καλή η αντίδραση μας. Τα ελεύθερα σουτ τα χάσαμε στο μεν του μεν. Διαβάσαμε καλά την ζώνη, απλά είχαμε άστοχα σουτ. Δεν ήταν το πρόβλημα η ζώνη, αλλά η νευρικότητα μας. Όταν έχεις καλή άμυνα είναι το βασικό αντίδοτο για να επιτεθείς στην επίθεση. Ένδειξη ότι ήμασταν καλά στην επίθεση, αποτελούν τα 4 μόνο λάθη που κάναμε. Ασφαλώς είχαμε και κομμάτια μέσα στο παιχνίδι που δεν ήμασταν καλοί». 

Σχετικά άρθρα