Γεωργιάδης: «Προσπαθώ να δώσω εξηγήσεις»

Ο Γιώργος Γεωργιάδης προσπάθησε να εξηγήσει τους λόγους που θεωρεί πως εμπόδισαν την ομάδα να πετύχει τους στόχους της, ενώ παράλληλα τόνισε πως δεν προσπαθεί «κρυφτεί» απ’ τις ευθύνες του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Δεν έχω να πω πολλά, συγχαρητήρια στον Αστέρα. Για μια ακόμη φορά ο Αστέρας ήταν αποτελεσματικός, εκμεταλλεύτηκε 1-2 ευκαιρίες και καθάρισε το παιχνίδι.

Τελείωσε μια πλήρως αποτυχημένη χρονιά, χωρίς διάθεση για πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη. Όταν τέλη Μαρτίου δέχτηκα την πρόσκληση από τον κ.Σαββίδη δεν μπορούσα να αρνηθώ. Ήξερα τις δυσκολίες, τις είδα. Προσπαθήσαμε να δουλέψουμε πάνω στην φυσική κατάσταση, να βελτιώσουμε την αμυντική μας λειτουργία, νιώθω ότι κάποια στοιχεία τα είδαμε και αν μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε τις 6-7 στιγμές μας στο παιχνίδι, θα ήταν διαφορετικά…

Εμείς είχαμε 130 τελικές προσπάθειες και πετύχαμε 8 γκολ και τα 7 ήταν από στημένη φάση, αν δεν έχεις πολλή τύχη… Ακόμη και στα πλέι -οφ είχαμε περίπου ίσες τελικές με τον Παναθηναϊκό που τερμάτισε πρώτος αλλά εμείς πετύχαμε ένα τέρμα μόνο.

Ξέρω πως μια μερίδα του κόσμου έχει στραφεί εναντίον μου, δεν μίλησα πέρσι όταν με έκριναν αποτυχημένο επειδή πήγαμε αποδεκατισμένοι σε έναν τελικό. Τρεις φορές ανέλαβα σε δύσκολες στιγμές την ομάδα γνωρίζοντας πως το προσωπικό κόστος είναι μεγάλο.

Ευχαριστώ τον κ Σαββίδη και τον κ.Αγγελίδη και τους περισσότερους παίκτες…

Σιχαίνομαι τον λαϊκισμό, νιώθω ότι έχω προσφέρει σε αυτήν την ομάδα με όλες τις δυνάμεις μου. Τρεις χρονιές είχα να διαχειριστώ πολύ δύσκολες καταστάσεις.

Πήρα την ευθύνη, το ρίσκο. Και η ευθύνη βαραίνει εμένα. Όλοι έχουμε ευθύνη και εγώ δεν αρνούμαι τις ευθύνες μου. Προσπαθώ να εξηγήσω και όχι να δικαιολογήσω. Δεν νομίζω ότι προλαβαίναμε να κάνουμε πολλά διαφορετικά. Υπήρχε τρομερή ανισορροπία στο ρόστερ.

Δεν είχαμε εξτρέμ, επιθετικά χαφ, δημιουργικά χαφ, βάλαμε τους μικρούς να αγωνιστούν για να καλύψουμε τις θέσεις. Αυτό ήταν το βασικό πρόβλημα για μας».

Για την απουσία του Περέιρα από την ενδεκάδα: «Δεν μπορούν να παίζουν σε όλα τα παιχνίδια. Στα περισσότερα ήταν βασικός, δεν έχει να κάνει με τα πρόσωπα».

Σχετικά άρθρα