Καταπληκτική σαλάτα Νισουάζ!

<div class="title"><span><strong>Υλικά</strong></span></div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>2 μικρά και τρυφερά μαρούλια</li>
<li>2-3 κλωναράκια σέλινο με τα φύλλα τους</li>
<li>1 μέτριο αγγούρι (το καλοκαίρι)</li>
<li>2-3 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, από βάζο διατηρημένες στο λάδι</li>
<li>3 σφιχτοβρασμένα αυγά, κομμένα στα τέσσερα</li>
<li>200 γρ. κατεψυγμένα φασολάκια</li>
<li>1/2 φλιτζ. τσαγιού μικρές μαύρες ελιές</li>
<li>2 κονσέρβες τόνος, στραγγισμένες</li>
<li>8 φιλετάκια αντζούγιας (χύμα αλλά και συσκευασμένα σε βαζάκια, σε παντοπωλεία και σούπερ μάρκετ)</li>
<li>3-4 ραπανάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες</li>
<li>1/2 φλιτζ. τσαγιού φύλλα βασιλικού ή δυόσμου</li>
</ul>
<p><strong>Για τη βινεγκρέτ</strong></p>
<ul>
<li>80 ml ελαιόλαδο</li>
<li>2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες</li>
<li>χυμός από 1/2 λεμόνι</li>
<li>λίγος ανθός αλατιού ή, αν δεν έχουμε, χοντρό αλάτι</li>
<li>φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι</li>
</ul>
<p> </p>
<p><span><strong><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> </strong></span></p>
<p><strong>Σαλάτα:</strong> Βράζουμε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 4-5 λεπτά. Πρέπει να μείνουν τραγανά. Τα τραβάμε με τρυπητή κουτάλα και τα βυθίζουμε για 1 λεπτό σε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια ώστε να διατηρήσουν το ζωηρό πράσινο χρώμα τους. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Πλένουμε, στεγνώνουμε και χοντροκόβουμε τα μαρούλια με το χέρι. Καθαρίζουμε τα ραπανάκια και το αγγούρι και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες ή σε κύβους. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Στραγγίζουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Ψιλοκόβουμε τις μισές αντζούγιες και τις υπόλοιπες τις αφήνουμε ολόκληρες για να στολίσουμε τη σαλάτα. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα τα σαλατικά και τα λαχανικά. Κομματιάζουμε τον τόνο με τα χέρια και τον ρίχνουμε μαζί με τις ελιές και τις ψιλοκομμένες αντζούγιες στη σαλατιέρα. Ψιλοκόβουμε το σέλινο και το βασιλικό ή το δυόσμο και τα προσθέτουμε κι αυτά. Ανακατεύουμε απαλά και γαρνίρουμε με τα αυγά.</p>
<p> </p>
<p><strong>Βινεγκρέτ:</strong> Σε βαζάκι με καπάκι που κλείνει καλά χτυπάμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο. Περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε, στολίζουμε με τα φιλετάκια αντζούγιας που κρατήσαμε και σερβίρουμε.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr">www.gastronomos.gr</a></p>
<p> </p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα