Η Μπολόνια ξανά στο καμπιονάτο

Η Μπολόνια κατάφερε να πάρει την άνοδο από τα πλέι οφ στη Β’ Ιταλίας, καθώς στη ρεβάνς (0-0 το πρώτο παιχνίδι) του τρίτου γύρου έφερε 1-1 εντός με την Πεσκάρα, αν και αγωνιζόταν από το 65’ με 10 παίκτες, και έτσι επέστρεψε στο καμπιονάτο! Έπαιξε σε όλο τον αγώνα ο Μάριος Οικονόμου!
Δεν ίσχυε ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, και δεν υπήρχε το ενδεχόμενο παράτασης. Έτσι, το εισιτήριο, μετά το 0-0 στην Πεσκάρα, θα το έπαιρνε-σε ενδεχόμενο νέας ισοπαλίας-η ομάδα που τερμάτισε πιο ψηλά στην κανονική διάρκεια… Δηλαδή η Μπολόνια (υποβιβάστηκε πέρυσι)!
Η γηπεδούχος που έπαιζε για δυο αποτελέσματα (νίκη/ισοπαλία) προηγήθηκε με τον Σανσόν στο 37’. Στο 56’ η Πεσκάρα που ήθελε μόνο νίκη, ισοφάρισε σε 1-1 με τον Πασκουάτο. Στο 65’ η Μπολόνια έμεινε με 10 παίκτες, καθώς ο Μ’Μπαγιέ αντίκρισε την δεύτερη (η πρώτη στο 28’) δεύτερη κίτρινη κάρτα… Η γηπεδούχος κράτησε τελικά το 1-1 και έτσι ανέβηκε…
Να θυμίσουμε πως η γηπεδούχος τερμάτισε 4η στην κανονική διάρκεια. Στον 2ο γύρο των πλέι οφ έβγαλε εκτός την Αβελίνο με νίκη 1-0 εκτός και ήττα 2-3 εντός! Η Πεσκάρα τερμάτισε 7η και ξεκίνησε από τον πρώτο γύρο των πλέι οφ. Απέκλεισε την Περούτζια (2-1 εκτός) και την Βιτσέντζα (1-0 εντός και 2-2 εκτός).
Στο καμπιονάτο από την Β’ Ιταλίας ανέβηκαν επίσης η Κάρπι και η Φροζινόνε, ομάδες που πήραν την 1η και την 2η θέση στην κανονική διάρκεια… 

Σχετικά άρθρα