Καρμπονάρα κλασική με αβγό!

<h3 class="blue">Υλικά</h3>
<ul>
<li class="ingredient">500γρ. σπαγγέτι ή λινγκουίνι</li>
<li class="ingredient">1 φλιτζανάκι του καφέ κρέμα γάλακτος</li>
<li class="ingredient">4 κρόκους αβγών</li>
<li class="ingredient">2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</li>
<li class="ingredient">150γρ. παντσέτα καπνιστή ή μπέικον σε κομματάκια</li>
<li class="ingredient">100γρ. παρμεζάνα τριμμένη + επιπλέον για το σερβίρισμα</li>
<li class="ingredient">αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο</li>
</ul>
<div> </div>
<h3 class="blue">Διαδικασία</h3>
<p> </p>
<div class="info-left-d">
<h4 class="red me-steps">Βήμα 1</h4>
<p class="instructions">Βράζετε τα ζυμαρικά αλ ντέντε σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Στο μεταξύ ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι και σοτάρετε την παντσέτα μέχρι να πάρει χρώμα.</p>
<p class="instructions"> </p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 2</h4>
<p class="instructions">Σουρώνετε τα ζυμαρικά κρατώντας λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν. Ρίχνετε στο τηγάνι τα ζυμαρικά μόλις βράσουν και τα αναμιγνύετε με το περιεχόμενο του τηγανιού.</p>
<p class="instructions"> </p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 3</h4>
<p class="instructions">Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με αβγοδάρτη τους κρόκους των αβγών με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε την τριμμένη παρμεζάνα και αλατοπιπερώνετε. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε σιγά σιγά τη σάλτσα των αβγών ανακατεύοντας συνεχώς. Τέλος, ρίχνετε λίγο από το νερό που έχετε κρατήσει για να αποκτήσει μια μεταξένια υφή η μακαρονάδα σας. Σερβίρετε την καρμπονάρα ζεστή, προσθέτοντας επιπλέον παρμεζάνα και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.</p>
<p class="instructions"> </p>
<p class="instructions"> </p>
<p class="instructions"> </p>
<p class="instructions">http://www.olivemagazine.gr/</p>
</div>

Σχετικά άρθρα