Τάρτα με τυριά και ντομάτα!Ανοίγει την όρεξη!

<div class="ingredients">
<div class="title"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Συστατικά</strong></span></div>
</div>
<div class="text">
<p><strong>Για τη ζύμη</strong></p>
<ul>
<li><span>1 πακέτο φρέσκο φύλο χωριάτικο κρούστας</span></li>
</ul>
<p><strong><span>Για τη γέμιση</span></strong></p>
<ul>
<li>200-350 γρ. ντομάτες ώριμες κομμένες σε ροδέλες</li>
<li>1 κ.σ αλεύρι και έξτρα για πασπάλισμα</li>
<li>250 γρ. μασκαρπόνε</li>
<li>50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη</li>
<li>100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη</li>
<li>2 αυγά και έξτρα 2 κρόκους</li>
<li>100 ml κρέμα γάλακτος</li>
<li>1 κ.σ. μουστάρδα Dijon</li>
<li>φρέσκο βασιλικό για γαρνίρισμα</li>
</ul>
<p><strong><span>Για το chutney ντομάτας</span></strong></p>
<ul>
<li>700 γρ. ώριμες ντομάτες χοντροκομμένες</li>
<li>250ml καστανή ζάχαρη</li>
<li>100 ml ξύδι από κόκκινο κρασί</li>
<li>150 ml νερό</li>
<li>2 σκ. σκόρδο</li>
<li>1 κόκκινη πιπεριά chilli</li>
</ul>
<p> </p>
<p>Μέθοδος Εκτέλεσης</p>
<div class="text">
<p><strong>Για το chutney</strong></p>
<p>Παίρνουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια μαζί με τους σπόρους και τις βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα. Καθαρίζουμε και ρίχνουμε τις 2 σκ. σκόρδο μέσα στην κατσαρόλα ολόκληρες.</p>
<p>Ψιλοκόβουμε την πιπεριά αφαιρώντας όλους τους σπόρους και την προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα.</p>
<p>Τέλος προσθέτουμε και τη ζάχαρη με το νερό και το ξύδι .</p>
<p>Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε υψηλή φωτιά και με το που πάρει μία βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μειωθεί η ποσότητα στο μισό και να γίνει κολλώδες το μείγμα, σαν μία μαρμελάδα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και βγάζουμε από μέσα το σκόρδο. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσει</p>
<p>Παίρνουμε το πακέτο με το φύλλο, το ανοίγουμε όλο πάνω στον πάγκο και το κόβουμε στη μέση οριζοντίως. Θα πρέπει να πάρουμε 2 ίσα κομμάτια. Κρατάμε το ένα τμήμα για να το χρησιμοποιήσουμε για τη συνταγή μας και το άλλο το τοποθετούμε στο ψυγείο, τυλιγμένο με μεμβράνη όπου διατηρείται μέχρι και 2-3 ημέρες. Αλλιώς το βάζουμε στην κατάψυξη.</p>
<p>Χρησιμοποιούμε μία στρογγυλή ταρτιέρα 28 εκ. Με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε το σκεύος καλά. Παίρνουμε το ένα φύλλο, το τοποθετούμε στη ταρτιέρα με τη μία άκρη του να προεξέχει από το πλάι και ραντίζουμε με το πινέλο με ελαιόλαδο το κομμάτι που εξέχει.</p>
<p>Στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα περιμετρικά φτιάχνοντας μία φωλιά και ραντίζουμε με ελαιόλαδο τις άκρες.</p>
<p>Παίρνουμε τα φύλλα που προεξέχουν και τα γυρνάμε διπλώνοντάς τα μέσα στη ταρτιέρα όρθια μέχρι το ύψος της ταρτιέρας. Αυτό θα το καταφέρουμε βάζοντας μέσα στη ταρτιέρα ένα διπλό κομμάτι λαδόκολλα όρθιο περιμετρικά για να μας κρατήσει την ώρα του ψησίματος τα τοιχώματα του φύλλου όρθια.</p>
<p>Ψήνουμε τη βάση σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 20-25 λεπτά.</p>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Για τη γέμιση</strong></span></p>
<p>Ανακατεύουμε 1 κ.σ αλεύρι με μία μικρή ποσότητα μασκαρπόνε σε ένα μπολ.</p>
<p>Βάζουμε και το υπόλοιπο μασκαρπόνε, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Στο τέλος προσθέτουμε τη μουστάρδα, την παρμεζάνα, τη μοτσαρέλα και ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε.</p>
<p>Πάνω από την ψημένη ζύμη βάζουμε μία στρώση από το chutney ντομάτας περίπου 6 κ.σ. και από πάνω προσθέτουμε τη γέμιση.</p>
<p>Από πάνω από το μείγμα της γέμισης στολίζουμε την τάρτα με τις ροδέλες ντομάτας. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30-40 λεπτά . Αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά και μετά ρίχνουμε λίγο βασιλικό και πιπέρι και σερβίρουμε.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://akispetretzikis.com/">http://akispetretzikis.com/</a></p>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα