Το ΤΕΛΕΙΟ σνακ: Corn dogs στο φούρνο!

<div class="ingredients">
<div class="title"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Συστατικά</strong></span></div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>250 ml γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου)</li>
<li>2 φακελάκια μαγιά</li>
<li>50 γρ. ζάχαρη</li>
<li>2 κ.σ. ηλιέλαιο</li>
<li>300 γρ. αλεύρι</li>
<li>85 γρ. καλαμποκάλευρο</li>
<li>1 κ.γ. άνθο αλατιού</li>
<li>½ κ.γ. σόδα</li>
<li>½ κ.γ. σκόνη μουστάρδας</li>
<li>¼ κ.γ. καγιέν</li>
<li>1 αυγό, χτυπημένο</li>
<li>8 λεπτά λουκάνικα κοτόπουλο</li>
<li>κέτσαπ και μουστάρδα για σερβίρισμα</li>
</ul>
<p> </p>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Μέθοδος Εκτέλεσης</strong></span></p>
<div class="text">
<p>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.</p>
<p>Σε ένα μπολ βάζουμε τα 250 ml γάλα , τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Αφήνουμε 5 λεπτά στην άκρη μέχρι να βγάλει φυσαλίδες το μείγμα.</p>
<p>Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μπολ, το λάδι, το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι , τη σόδα, το αλάτι , τη μουστάρδα, το καγιέν και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι στην αρχή και στη συνέχεια με τα χέρια μέχρι να δέσει το ζυμάρι μας.</p>
<p>Βάοζυμε τη ζύμη μας σε ένα καθαρό μπολ με λίγο λάδι στον πάτο (1 κ.σ. ) για να μην κολλήσει η ζύμη μας , κλείνουμε από πάνω με μια μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει για 45 λεπτά μέχρι να διπλασιαστεί.</p>
<p>Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 8 κομμάτια.</p>
<p>Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι με έναν πλάστη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια , παραλληλόγραμμο μήκος 35 εκ. , βάζουμε το κάθε λουκάνικο στη μέση και τυλίγουμε καλά με το ζυμάρι. Πιέζουμε τις άκρες να κολλήσουν και δημιουργούμε 8 ‘’hot dogs’’.</p>
<p>Μεταφέρουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, αλείφουμε με το αυγό και ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα λουκάνικα και να πάρει ωραίο χρώμα η ζύμη μας.</p>
<p>Σερβίρουμε ζεστά με κέτσαπ.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://akispetretzikis.com/">http://akispetretzikis.com/</a></p>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα