Ντι Ματέο στο προσκήνιο και στο βάθος Σκελότο

Θέμα ημερών θεωρείται από κύκλους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ η ανακοίνωση του νέου προπονητή που θα αναλάβει τις τύχες της ομάδας. Ότι είναι να γίνει πάντως, πρέπει να συμβεί άμεσα, χωρίς καθυστέρηση.
Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει από το περιβάλλον του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, ο Ιβάν Σαββίδης είναι διατεθειμένος να δαπανήσει ένα ποσό ανώτερο του ενός εκατομμυρίου ευρώ, για να φέρει ο Αρνεσεν προπονητή στην Τούμπα.
Από τους προπονητές που βρίσκονταν από τα τέλη Μαΐου στην κορυφή της λίστας του ΠΑΟΚ ήταν ο Ντι Ματέο. Ο πρώην προπονητής της Σάλκε που γνωρίζει πολύ καλά τον Αρνεσεν, έχει δεχθεί μία δελεαστική πρόταση από τον αθλητικό διευθυντή. Είναι θέμα χρόνου να δούμε αν θα την αποδεχθεί.
Πάντως ο ΠΑΟΚ είχε ενδιαφερθεί και πρόπερσι για τον Ντι Ματέο.
Ο 45χρονος Ιταλός τεχνικός, είχε απασχολήσει τον ΠΑΟΚ πριν από δύο χρόνια, στις αρχές Μαΐου του 2013 όταν ο Ιβάν Σαββίδης είχε ρωτήσει τον Αμπράμοβιτς για την συνεργασία μαζί του. Ο Ντι Ματέο είχε οδηγήσει την Τσέλσι στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ την φετινή σεζόν ήταν στον πάγκο της Σάλκε, από την οποία παραιτήθηκε στις 26 Μαΐου.
Μάλιστα ο Ιταλός τεχνικός είχε συναντηθεί με τον αθλητικό διευθυντή του γερμανικού συλλόγου, Χορστ Χελντ, διαπίστωσε διαφορά φιλοσοφίας και ανακοίνωσε την παραίτηση του, η οποία έγινε δεκτή από τη διοίκηση. Και είχε πει: «Είχα καταστρώσει ένα πλάνο για το μέλλον και το τι θεωρούσα απαραίτητο να γίνει, αλλά στις συζητήσεις με τον κ. Χελντ, που πάντα ήταν εποικοδομητικές, διαπιστώθηκε πως υπάρχει διάσταση απόψεων. Και αποφάσισα να παραιτηθώ».
Στις συζητήσεις που είχαν γίνει το 2013, ο ΠΑΟΚ έδινε 1 εκατομμύριο ευρώ στον Ντι Ματέο, ο ίδιος ζητούσε 2 εκ. ευρώ και το θέμα δεν προχώρησε.
Για τον ΠΑΟΚ πολύ έντονα ακούγεται τις τελευταίες ημέρες και το όνομα του Αργεντίνου τεχνικού Σκελότο της Λανούς που έχει συμβόλαιο με την συγκεκριμένη ομάδα έως τον Δεκέμβριο. Μάλιστα χθες, ο πρόεδρος της Λανούς δήλωσε δημόσια πως δεν έχει καμία ενημέρωση από τον Σκελότο, παρά τα όσα ακούγονται και πως τον περιμένει κανονικά να δώσει το παρών στην έναρξη της προετοιμασίας της ομάδας του.

Σχετικά άρθρα