«Σε αυτή την δουλειά πρέπει να είσαι ηγέτης»

Ως μία μεγάλη πρόκληση για την ποδοσφαιρική του καριέρα βλέπει αυτή την συνεργασία με τον ΠΑΟΚ ο Φράνκ Αρνεσεν. Είναι κάτι που δεν το έχει κρύψει συνομιλώντας τόσο με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ιάκωβο Αγγελίδη, με τον γιό του μεγαλομετόχου Γιώργο Σαββίδη. Ο Αρνεσεν στην τελευταία του συνεργασία στο Αμβούργο έζησε δύσκολες καταστάσεις. Όμως και εκεί πέτυχε όπως υποστηρίζουν Γερμανοί δημοσιογράφοι γιατί έχει ένα βασικό μότο στην αθλητική του καριέρα. Θέλει να είναι ο ηγέτης.
Πάντως δεν θέλει να ζήσει, ότι και στο Αμβούργο ο Αρνεσεν. Εκεί πήγε με την υπόσχεση ότι θα έχει χρήματα για να χτυπήσει το πρωτάθλημα και ξαφνικά έπρεπε να. κάνει και οικονομία!
Ο Φρανκ Αρνεσεν το έχει δηλώσει πριν λίγα χρόνια σε συνέντευξη του στην Γερμανία: «Σε αυτή τη δουλειά πρέπει να είσαι ο ηγέτης». Ο νέος αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ θέλει να είναι αυτός το απόλυτο αφεντικό και να έχει τον έλεγχο της δουλειάς του. Όπου και να πήγε πέτυχε. Ακόμα και στο Αμβούργο.
Πολλά μπορεί να λέγονται για τις επιδόσεις της γερμανικής ομάδας με τον Αρνεσεν στο τιμόνι της, ωστόσο στο λιμάνι της Γερμανίας γνωρίζουν την αλήθεια. Το μεγάλο πρόβλημα του Δανού ήταν ότι βρέθηκε ανάμεσα στον εσωτερικό πόλεμο της διοίκησης του συλλόγου, ενός πολέμου που ακόμα ταλαιπωρεί την ομάδα. Ο Αρνεσεν καμία περίπτωση δεν μπορεί να δουλέψει με συνθήκες διχασμού. Ο 59χρονος δέχτηκε μεγάλο πόλεμο από την αντιπολίτευση του προέδρου Χόφμαν ο οποίος τον επέλεξε, αλλά αργότερα έφυγε.
Πρόβλημα αντιμετώπισε και με το μπάτζετ της ομάδας. Ο έμπειρος αθλητικός διευθυντής είναι της λεπτομέρειας και δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω. Στο Αμβούργο πήγε με την υπόσχεση ότι θα έχει χρήματα για να χτυπήσει το πρωτάθλημα και ξαφνικά έπρεπε να κάνει και. οικονομία από πάνω! Κι όμως ο Άρνεσεν δεν έφυγε. Προτίμησε να παλέψει με τα φτωχά μέσα σε ένα υψηλού επιπέδου πρωτάθλημα και τα κατάφερε.
«Ως βόρειος μου αρέσει να πηγαίνω κόντρα στον δυνατό άνεμο», έχει δηλώσει ο Δανός αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ και το τι πέρασε στο Αμβούργο είναι σαν ένα μήνυμα για το τι δεν πρέπει να συμβεί στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ ώστε να μπορέσει να δημιουργήσει μία παντοδύναμη ομάδα δουλεύοντας για το καλό του συλλόγου.
 
 
 

Σχετικά άρθρα