Στο στόχαστρο η συμφωνία Βραζιλίας – Nike

Οι αμερικανικές αρχές φέρονται να ερευνούν τη χορηγική συμφωνία μεταξύ της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βραζιλίας και της Nike Inc για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1996.
Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal. Παρά το γεγονός ότι η Nike δεν έχει κατονομαστεί από τις αρχές και δεν της χρεώνεται οποιαδήποτε αδικοπραγία, η εφημερίδα αναφέρει ότι όσα πρόσφατα αναφέρθηκαν στο κατηγορητήριο αφορούν τη συγκεκριμένη συμφωνία.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο για το σκάνδαλο διαφθοράς της FIFA, ερευνάται η συμφωνία αθλητικής εταιρείας με την Ομοσπονδία της Βραζιλίας. Η εταιρεία συμφώνησε να πληρώσει 40.000.000 δολάρια «δαπάνες μάρκετινγκ», ένα ποσό που δεν συμπεριλαμβανόταν στην αρχική συμφωνία με τη CBF.
Η εταιρεία που περιγράφεται στο κατηγορητήριο είναι η Nike, όπως υποστηρίζει η Journal επικαλούμενη μαρτυρίες ανθρώπων που γνωρίζουν καλά το θέμα.
Η εκπρόσωπος του FBI στη Νέα Υόρκη, Kelly Langmesser αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα όπως και εκπρόσωπος από το γραφείο της Εισαγγελίας των ΗΠΑ. Κανένα απολύτως σχόλιο δεν έκανε και η Nike, η οποία πρόσφατα δεν επιβεβαίωσε και δεν διέψευσε ότι εταιρεία συμπεριλαμβάνεται στο κατηγορητήριο, αλλά τόνισε ότι συνεργάζεται με τις αρχές.

Σχετικά άρθρα