Ζήσης, «Παπ» και «Ράδιο Αρβύλα» στο τουρνουά των GBA-HOOP (pics)

Το μπάσκετ συνάντησε τη φιλανθρωπία στο τουρνουά «3Χ3» που διοργάνωσαν σήμερα (13/6) στο Ποσειδώνιο Αθλητικό Κέντρο Θεσσαλονίκης από κοινού η Greek Basketball Academy και η Hoop BEC (Σχολή Εκμάθησης Καλαθοσφαίρισης), υπό την αιγίδα της FIBA.
Το τουρνουά που έχει εξελιχθεί σε θεσμό για το μπάσκετ της πόλης, προσέλκυσε για μια ακόμη χρονιά το ενδιαφέρον των φίλων του αθλήματος. Πάνω από 2.000 άτομα συμμετείχαν σε μια γιορτή του αθλητισμού που φέτος έστειλε και κοινωνικά μηνύματα. Οι συμμετέχοντες και οι θεατές της διοργάνωσης συνεισέφεραν στο φιλανθρωπικό έργο των δύο ακαδημιών, συγκεντρώνοντας είδη ρουχισμού και τρόφιμα με σκοπό την ενίσχυση του Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης.
Οι αθλητές είχαν την μοναδική ευκαιρία να συναντήσουν και να παίξουν μπάσκετ με τον Νίκο Ζήση και τον Κώστα Παπανικολάου. Οι δυο διεθνείς παίκτες έπαιξαν «μονό» και διαγωνιστικά παιχνίδια με κάποιους από τους συμμετέχοντες και απόλαυσαν τη συμμετοχή τους επιστρέφοντας σε ένα χώρο, τον οποίο επισκεπτόντουσαν κι εκείνοι σε μικρή ηλικία στα πρώτα τους βήματα στο άθλημα. Ο φόργουορντ των Χιούστον Ρόκετς και ο πλέι μέικερ της Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ υπέγραψαν εκατοντάδες αυτόγραφα και δεν χάλασαν χατίρι σε κανέναν από τους πάρα πολλούς αθλητές και αθλήτριες αλλά και συνοδούς που τους πλησίασαν για να βγουν μαζί τους μια φωτογραφία.
Οι πρωταγωνιστές της δημοφιλούς τηλεοπτικής εκπομπής «Ράδιο Αρβύλα» έδωσαν το «παρών» και φέτος στο μεγαλύτερο τουρνουά «3Χ3» της πόλης, κλέβοντας την παράσταση στο απογευματινό πρόγραμμα της διοργάνωσης. Στο καθιερωμένο «μονό» που διεξήχθη στο κεντρικό γήπεδο του Ποσειδώνιου νικήτρια ήταν η ομάδα της GBA-Hoop που είχε στη σύνθεση της και τον Γιάννη Γιαννούλη. Ο πρώην διεθνής σέντερ ήταν αυτός που διαμόρφωσε με κάρφωμα το τελικό 9-7.

 
Η ομάδα του «Ράδιο Αρβύλα» είχε μεταξύ άλλων στις τάξεις της τους Γιάννη Σερβετά και Χρήστο Κιούση, τον γιο του Κωνσταντίνο και τον Κώστα Κωστόπουλο, πιο γνωστό ως Κωστάκη από την παρουσία του ως floor manager στο πλατό της γνωστής εκπομπής. Οι πρωταγωνιστές της εκπομπής δεν σταμάτησαν να υπογράφουν αυτόγραφα και να βγαίνουν φωτογραφίες με τους εκατοντάδες θαυμαστές τους.
Η αυλαία του φετινού τουρνουά έπεσε με τις βραβεύσεις των νικητών των αγώνων αλλά και των διαγωνιστικών παιχνιδιών.
Αναλυτικά όσα δήλωσαν οι διοργανωτές και οι προσκεκλημένοι αθλητές:
Λάζαρος Παπαδόπουλος (GBA): «Πραγματικά είναι κάτι το εντυπωσιακό αυτό που συμβαίνει σήμερα στο Ποσειδώνιο αν αναλογιστεί κανείς ότι σε φετινά παιχνίδια πλέι οφ διατέθηκαν λιγότερα από 1.000 εισιτήρια. Έχουμε ξεπεράσει τις 2.000 συμμετοχές κάτι, το οποίο δείχνει ότι το μπάσκετ είναι ζωντανό. Απλά θα πρέπει να βρούμε μια διαφορετική προσέγγιση και να έρθουμε εμείς κοντά στα παιδιά.
Ο αθλητισμός είναι μια δραστηριότητα που έχει χαρακτήρα αλληλεγγύης. Είναι χρέος για μας τους αθλητές αλλά και για τους οργανισμούς και τους θεσμούς να έχουν μια τέτοια προσέγγιση. Θα πρέπει σε μια κοινωνία να βοηθάμε ο ένας τον άλλον και ειδικά αυτούς που το έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη όπως είναι τα παιδιά του Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο.
Μόνος σου δεν μπορείς να παίξεις μπάσκετ. Το άθλημα είναι ομαδικό και ο ανταγωνισμός που υπάρχει με άλλες ακαδημίες είναι σε υγιή πλαίσια».
Γιώργος Μασλαρινός (Hoop): «Είναι πολύ σημαντικό αυτό που γίνεται στο Ποσειδώνιο γιατί λόγω της κρίσης που μαστίζει τη χώρα, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη σε ιδρύματα όπως το Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να βοηθήσουμε. Βέβαια ένα τέτοιο τουρνουά μπορεί να περάσει πάρα πολλά μηνύματα κοινωνικού χαρακτήρα όπως η βοήθεια στο Παιδικό Χωριό. Ακόμη τιμήσαμε τη μνήμη ενός παιδιού, του Τάσου Τέμπου, με τον οποίο μεγαλώσαμε μαζί και βοήθησε πολύ στη διεξαγωγή τέτοιων τουρνουά.
Πολλά παιδιά ήρθαν να παίξουν, συμμετείχαν σε διαγωνιστικά παιχνίδια. Γενικώς ήταν μια διοργάνωση που τους άφησε όλους ευχαριστημένους με απώτερο σκοπό να φέρουμε τα παιδιά κοντά στον αθλητισμό. Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που αγαπά το μπάσκετ κι αυτό φαίνεται σε όλες τις εκδηλώσεις. Επίσης υπάρχει για τους μεγαλύτερους (σ.σ. ηλικίες 18+) το κίνητρο της συμμετοχής στο τουρνουά της Αθήνας, η νικήτρια ομάδα του οποίου θα προκριθεί στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα «3Χ3» της Πράγας».
Κώστας Χαραλαμπίδης (GBA): «Για μια ακόμη χρονιά είμαστε εδώ πέρα, προσφέροντας στο άθλημα που έχουμε αγαπήσει σε συνεργασία με τη Hoop του Γιώργου Μασλαρινού. Προσπαθούμε να φέρουμε τα παιδιά στο γήπεδο, σε έναν αθλητικό χώρο ώστε μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία να μπορέσουμε να ανεβάσουμε ένα επίπεδο και την ποιότητα της ζωής μας αλλά και γενικότερα τον αθλητισμό. Είναι πολύ σημαντικό ότι διοργανώνουμε μια κοινωνική δράση. Κάνουμε κάτι αυτονόητο για μας που είναι να βοηθήσουμε το Παιδικό Χωριό με τους συμμετέχοντες να φέρνουν διαφόρων ειδών είδη πρώτης ανάγκης και να προσπαθούν κι αυτοί από την πλευρά τους να βοηθήσουν. Με την αρωγή όλων μπορούμε να έχουμε ένα καλύτερο και πιο ευοίωνο μέλλον και για μας και για τα παιδιά μας.
Η δίψα των παιδιών, η αγάπη των παιδιών για το μπάσκετ και το γεγονός ότι βρίσκονται εδώ εν μέσω καλοκαιριού ενώ θα μπορούσαν να είναι σε κάποια παραλία λέει πολλά. Για μένα αυτός είναι ο πραγματικός αθλητισμός, η διάθεση κάποιου να έρθει να παίξει γιατί θέλει να διασκεδάσει. Αυτό νομίζω προσφέρουμε στα παιδιά κι αυτό εκτιμούν».

Νίκος Ζήσης: «Είναι πραγματικά πολύ όμορφο το συναίσθημα όταν βλέπεις τόσα παιδιά εδώ στο Ποσειδώνιο. Έτσι ξεκινήσαμε κι εμείς να παίζουμε σε ανοικτά γήπεδα από το πρωί μέχρι το βράδυ. Είναι μεγάλη μου χαρά που ήρθα εδώ για να δω τον φίλο μου τον Λάζαρο Παπαδόπουλο και όλη αυτή την πολύ ωραία διοργάνωση που έχει σαν στόχο να μυήσει ακόμη περισσότερα παιδιά σ’ αυτό που πραγματικά αγαπάμε όλοι.
Τέτοιες πρωτοβουλίες συμβάλλουν στην ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη του αθλήματος. Το ελληνικό μπάσκετ είναι καταξιωμένο σε ολόκληρη την Ευρώπη και σίγουρα ξέχωρα από τις μεγάλες ομάδες και την Εθνική ομάδα που είναι το κορυφαίο επίπεδο, όλα ξεκινούν από τέτοια γήπεδα, από τη δουλειά και την αγάπη που πρέπει να έχουν τα παιδιά για το μπάσκετ».
Κώστας Παπανικολάου: «Αυτό που με χαροποιεί περισσότερο είναι ότι είχα βρεθεί και πριν από δυο χρονιά εδώ στο συγκεκριμένο τουρνουά και υπήρχε η ίδια κατάσταση και πάλι με τόσα πολλά παιδιά. Τα παιδιά στην GBA έχουν κάνει μια καταπληκτική προσπάθεια να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά, όλων των ηλικιών και η απήχηση που έχει αυτή η δουλειά είναι καταπληκτική. Η εικόνα μιλάει από μόνη της κι αυτό είναι πολύ όμορφο τόσο για το μπάσκετ γενικότερα όσο και για το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης. Το μπάσκετ πάντα περνούσε και έστελνε μηνύματα. Αναδεικνύει τη φιλία, τη συνεργασία και στο οποίο βοηθούσε ο ένας τον άλλον για τον καλό κοινό σκοπό».

Σχετικά άρθρα