Ανέστης: «Η ΑΕΚ οφείλει να διεκδικήσει τίτλους»

Ο Γιάννης Ανέστης αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι προκειμένου να αποτελέσει το φύλακα άγγελο της κιτρινόμαυρης εστίας στα… αλώνια της Football League. Από την πρώτη μέρα παρουσίας του στην ΑΕΚ, κατάφερε να πάρει φανέλα… βασικού, όχι… χαριστικά, αλλά γιατί έπεισε έναν πολύ αυστηρό κριτή και συγκεκριμένα τον Κώστα Καμπόλη.
Γκολκίπερ με αρκετά πλεονεκτήματα κυριότερα εκ των οποίων τα γρήγορα αντανακλαστικά, το ύψος του και η έκταση των χεριών του, αλλά και δεδομένες αδυναμίες όπως για παράδειγμα το παιχνίδι με τα πόδια το οποίο κάνει σοβαρότατες προσπάθειες να βελτιώσει.
Ο 24χρονος γκολκίπερ, ο οποίος υπερασπίστηκε την εστία της ΑΕΚ σε 32 ματς 23 για το πρωτάθλημα και 9 (όλα δηλαδή) για το Κύπελλο, κατάφερε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του στα 17 εξ αυτών των παιχνιδιών (περισσότερα από τα μισά όπως γίνεται αντιληπτό).
Ο Ανέστης μίλησε στο PameSports.gr για την 11μηνη “περιπέτεια” με τη φανέλα του “δικεφάλου”. Για όλα όσα έζησε, έμαθε και περιμένει να βιώσει ως παίκτης της ΑΕΚ.
– Γιάννη, η σεζόν ολοκληρώθηκε και η ΑΕΚ επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία, εκεί που πραγματικά ανήκει. Τί είναι αυτό που σου μένει από τη φετινή χρονιά;
«Νομίζω ότι η σεζόν μπορεί να χαρακτηριστεί πετυχημένη. Ο βασικός μας στόχος που δεν ήταν άλλος από την άνοδο στη Super Leagueως πρωταθλητές επιτεύχθηκε. Από εκεί και πάρα είχαμε βάλει και κάποιους ακόμα, όπως για παράδειγμα το Κύπελλο. Για λεπτομέρειες, για λίγα λεπτά δεν κάναμε μία υπέρβαση. Το μεγαλύτερο κέρδος ωστόσο είναι ότι τη φετινή χρονιά δημιουργήθηκε μία ομάδα, η οποία είναι κυριολεκτικά οικογένεια. Το νιώθεις, το βλέπεις από μακριά… Βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Και αυτό οφείλεται στον προπονητή».
– Άρα πιστεύεις ότι ο Δέλλας άξιζε να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ
«Εννοείται. Αυτή η ομάδα είναι ομάδα του προπονητή. Μας έχει βοηθήσει πολύ ο κ. Δέλλας. Δουλεύει πολύ καθημερινά και είναι ο βασικότερος παράγοντας που υπάρχει αυτό το κλίμα μέσα στα αποδυτήρια. Χάρηκα πολύ με την παραμονή του…».
– Τί θα ήθελες να ξεχάσεις από τη σεζόν που ολοκληρώθηκε;
«Το κακό τελείωμα της χρονιάς. Δεν παίξαμε ως πρωταθλητές, όπως είχαμε συνηθίσει τον κόσμο μας σε όλη τη διάρκεια της κανονικής περιόδου».
– Τί έφταιξε;
«Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Ίσως να ήταν η κούραση, ίσως αυτό το σταμάτα ξεκίνα με τις διακοπές του πρωταθλήματος να μας κόστισε το ρυθμό. Χάσαμε και αρκετούς ποιοτικούς παίκτες λόγω τραυματισμών. Όλα αυτά επηρεάζουν μία ομάδα».
– Μήπως ο αποκλεισμός από τον Ολυμπιακό, ειδικά με τον τρόπο που ήρθε στο παραένα να σας… άδειασε κάπως ψυχολογικά;
«Η αλήθεια είναι ότι ξενερώσαμε λίγο. Ενδεχομένως να συνέβη και αυτό. Ήμασταν πολύ κοντά σε μία μεγάλη επιτυχία και τελικά αποκλειστήκαμε με τον τρόπο που αποκλειστήκαμε. Θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα αν είχαμε περάσει στον τελικό. Νομίζω ότι είχαμε πολλές πιθανότητες να κατακτήσουμε την κούπα…».
– Πήρες από το πρώτο ματς τη φανέλα του βασικού στο σπίτι σου. Και έπρεπε να περάσουν… μήνες για να πάρει κάποιος από τους ανταγωνιστές σου τη φανέλα με το νούμερο 1.
«Πίστεψέ με δεν ήταν καθόλου εύκολο. Έπρεπε να δουλεύω καθημερινά για να πείσω τον κ. Καμπόλη αρχικά και τον κ. Δέλλα στη συνέχεια για την αξία μου. Για κανένα ποδοσφαιριστή δεν είναι εύκολο να γίνει βασικός και να διατηρήσει τη θέση του στην ενδεκάδα. Είναι τεράστια τιμή για μένα να υπερασπίζομαι την εστία της ΑΕΚ. Εγώ θα προσπαθώ καθημερινά για το καλύτερο…».
– Μιας και τον ανέφερες, η γνώμη σου για τον εκπαιδευτή σας τον κ. Καμπόλη;
«Είναι πολύ καλός προπονητής. Είναι κοντά μας και μας βοηθάει να εξελιχθούμε. Να βελτιώνουμε τις αδυναμίες μας. Μας στηρίζει και ψυχολογικά και μας βοηθάει και τακτικά».
– Η ΑΕΚ βρίσκεται σε αναζήτηση γκολκίπερ ενόψει της νέας χρονιάς. Σε ενοχλεί αυτό; Σε κάνει να αμφιβάλλεις για την επιλογή σου;
«Όχι βέβαια. Σε καμία περίπτωση. Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα που πρέπει να πρωταγωνιστεί. Θεωρώ λοιπόν φυσιολογικό να αναζητάει το καλύτερο σε κάθε θέση. Εγώ έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και αυτό που πρέπει να κάνω είναι να δουλεύω καθημερινά προκειμένου να γίνω καλύτερος. Ο υγιής ανταγωνισμός πάντα βοηθάει…».
– Ποιός είναι ο στόχος ενόψει της νέας σεζόν;
«Η ΑΕΚ είναι μία τεράστια ομάδα με ισχυρό dna νικητή και αρκετούς τίτλους. Οφείλει λοιπόν να διεκδικήσει ξανά κούπες. Να πρωταγωνιστήσει. Αυτός νομίζω ότι θα είναι και ο στόχος μας τη νέα χρονιά. Να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα από την πρώτη σεζόν και να κατακτήσουμε και το Κύπελλο Ελλάδος. Όσο για μένα προσωπικά να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της και να κληθώ στην Εθνική».
– Και κάτι τελευταίο από εσένα…
«Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο μας. Είτε παίζαμε εντός, είτε εκτός, ήταν να σα αγωνιζόμαστε στο Ολυμπιακό στάδιο. Ειδικά αυτό που έζησα κόντρα στον Ολυμπιακό, ήταν κάτι το ανεπανάληπτο, μοναδικό! Δεν μπορούσα να το φανταστώ ότι θα ζήσω αυτή την ατμόσφαιρα με γεμάτο το ΟΑΚΑ. Οι οπαδοί μας ήταν αυτοί που μας έδιναν ώθηση όλη τη χρονιά για να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Ελπίζω να τους ευχαριστήσαμε… Ραντεβού τον Αύγουστο»!

Σχετικά άρθρα