Αυτός είναι ο Μάρκο Σίλβα

Διαβάστε ακόμα:
 
 
Ο Μάρκο Σίλβα μπήκε δυναμικά στην πρώτη σειρά των υποψηφίων για να αναλάβει τον Ολυμπιακό.
 
Ο 38χρονος (έχει γεννηθεί στις 12 Ιουλίου 1977) προπονητής έκανε καριέρα ως δεξιός μπακ στην Εστορίλ, από την οποία ξεκίνησε και την πορεία του στους πάγκους.
 
Ο Μάρκο Αλεσάντρε Σαράιβα Σίλβα έγινε πρώτα αθλητικός διευθυντής της Εστορίλ πριν από τέσσερα χρόνια και από τον Σεπτέμβρη του 2011 έγινε προπονητής της έως τον Μάη του 2014 που ανέλαβε την Σπόρτιγκ. 
 
Με την Εστορίλ έκανε 114 ματς και μάλιστα την οδήγησε πρόπερσι στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας και στους ομίλους του Europa League. 
 
Με την Σπόρτιγκ πήρε το Κύπελλο νικώντας στον τελικό την Μπράγκα στα πέναλτι πριν από δύο εβδομάδες. Νωρίτερα είχε αποκλείσει την Πόρτο με νίκη 3-1 στο Ντραγκάο.
 
Σε 53 ματς στον πάγκο της έκανε 32 νίκες, 14 ισοπαλίες και 7 ήττες με 108 γκολ ενεργητικό και 55 παθητικό. 
 
Στο Τσάμπιονς Λιγκ έκανε δύο ήττες από την Τσέλσι αλλά νίκησε 4-2 την Σάλκε και τελικά πέρασε στο Γιουρόπα όπου αποκλείστηκε από την Βόλφσμπουργκ.
 
Στο πρωτάθλημα είχε την Σπόρτιγκ στην τρίτη θέση. Με την Μπενφίκα έφερε δύο ισοπαλίες με 1-1 και με την Πόρτο 1-1 στη Λισαβόνα και 0-3 στο Ντραγκάο.
 
Θεωρείται προπονητής που του αρέσει το επιθετικό στιλ ποδοσφαίρου και σχεδόν πάντα παίζει 4-3-3. 
 
Είναι από τους ανερχόμενους τεχνικούς στην πατρίδα του και στον Ολυμπιακό εξετάζουν πολύ σοβαρά την περίπτωσή του. Οι Πορτογάλοι λένε ότι είναι ήδη στην Αθήνα για τις συζητήσεις.

Σχετικά άρθρα