Γεωργάτος: «Τιμή μου»

Ο Γρηγόρης Γεωργάτος έκανε δήλωση στο σάιτ του Ολυμπιακού με αφορμή την ανάδειξή του στην κορυφαία 11άδα όλων των εποχών για το σύλλογο, κατόπιν της ψηφοφορίας που διοργάνωσε η πειραϊκή ΠΑΕ. 
 
Ο παλαίμαχος άσος και διευθυντής της Ακαδημίας του Ολυμπιακού τόνισε: «Είναι μεγάλη τιμή. Δείχνει την παντοτινή αγάπη που τρέφω προς τον κόσμο, αλλά και ο κόσμος προς το πρόσωπό μου».
 
Το αφιέρωμα της ΠΑΕ Ολυμπιακός στον μεγάλο άσο των ελληνικών γηπέδων:
 
«Ο Γρηγόρης Γεωργάτος ψηφίστηκε από εσάς, ως ένας εκ των έντεκα πιο αγαπημένων σας ποδοσφαιριστών, που φόρεσαν την «ερυθρόλευκη» φανέλα! Ο άλλοτε αριστερός οπισθοφύλακας της ομάδας μας γεννήθηκε στις 31 Οκτωβρίου του 1972 στον Πειραιά, με καταγωγή από την Κεφαλλονιά.
 
Ο «Γκεό», όπως ήταν το παρατσούκλι του, ήρθε στον Ολυμπιακό την περίοδο 1995/1996 κι ενώ μέχρι τότε αγωνιζόταν στην Παναχαϊκή. Μέχρι το 1999, είχε μία πλούσια καριέρα στον Πειραιά με 106 συμμετοχές και 22 γκολ, με τα κατορθώματά του να γίνονται γνωστά μέχρι την Ιταλία! Το καλοκαίρι του 1999 παίρνει μεταγραφή για την Ίντερ, το 2000 επέστρεψε ξανά στο μεγάλο Λιμάνι, ενώ το 2001 βρέθηκε να είναι ξανά κάτοικος Μιλάνου και παίκτης των «νερατζούρι».
 
Μετά από ένα μικρό πέρασμά του στην ΑΕΚ, τον Ιανουάριο του 2004 επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του, στην οποία και έκλεισε την καριέρα το 2007. Στον Ολυμπιακός είχε 194 συμμετοχές και 32 γκολ, φόρεσε το περιβραχιόνιο της ομάδας και ήταν ένας εκ των πιο αγαπητών ποδοσφαιριστών της εποχής του. Επίσης, είχε 35 συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδος.
 
Με την φανέλα με τον «δαφνοστεφανωμένο» στο στήθος κατέκτησε 7 Πρωταθλήματα και 3 Κύπελλα, ενώ από το 2013 είναι Γενικός Διευθυντής Ακαδημίας του Ολυμπιακού, η οποία έχει συνεχή επιτεύγματα και επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη!»

Σχετικά άρθρα