Πένες με ντοματίνια και τηγανητή μελιτζάνα!

<h3 class="blue">Υλικά</h3>
<ul>
<li class="ingredient">1 πακέτο πένες</li>
<li class="ingredient">4 μελιτζάνες φλάσκες σε χοντρά καρέ</li>
<li class="ingredient">250γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση</li>
<li class="ingredient">1 κόκκινο τσίλι φρέσκο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)</li>
<li class="ingredient">1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</li>
<li class="ingredient">φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού</li>
<li class="ingredient">παρμεζάνα ή ξερή μυζήθρα τριμμένη (προαιρετικά για το σερβίρισμα)</li>
<li class="ingredient">ελαιόλαδο για το τηγάνισμα</li>
<li class="ingredient">αλάτι, πιπέρι</li>
</ul>
<div> </div>
<h3 class="blue">Διαδικασία</h3>
<p> </p>
<div class="info-left-d">
<h4 class="red me-steps">Βήμα 1</h4>
<p class="instructions">Βράζετε τις πένες και τις στραγγίζετε. Αλατίζετε τις μελιτζάνες.</p>
<p class="instructions"> </p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 2</h4>
<p class="instructions">Σε ένα φαρδύ τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τηγανίζετε τις μελιτζάνες χωρίς να τις αλευρώσετε. Τις βάζετε σε πιάτο ή μπολ που έχετε απλώσει χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το λάδι.</p>
<p class="instructions"> </p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 3</h4>
<p class="instructions">Καθαρίζετε το τηγάνι και ρίχνετε τη 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το τσίλι και τα ντοματίνια. Αλατίζετε και τα σοτάρετε ελαφρά για 1 λεπτό. Προσθέτετε τις πένες και τις μελιτζάνες, ανακατεύετε και στο τέλος ρίχνετε ζωντανό τον βασιλικό. Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το τυρί της αρεσκείας σας.</p>
<p class="instructions"> </p>
<p class="instructions"> </p>
<p class="instructions"><a href="http://www.olivemagazine.gr/">http://www.olivemagazine.gr/</a></p>
<p class="instructions"> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα