Τοπαλίδης: «Φταίει η ποιότητα των παικτών μας»

Στην χαμηλή ποιότητα των παικτών της Εθνικής ποδοσφαίρου απέδωσε ο Γιάννης Τοπαλίδης τα κακά αποτελέσματά της στα προκριματικά του Euro 2016.
Ακολουθούν οι σημαντικότερες δηλώσεις του Γιάννη Τοπαλίδη στον ΣΠΟΡ FM 94,6Q
-για την παρουσία της Εθνικής ποδοσφαίρου
«Είμαστε σε έναν όμιλο που όλοι πίστεψαν ότι θα ήμασταν πρώτοι έστω δεύτεροι. Και ήταν και κάτι ρεαλιστικό. Η ατυχία ήταν τα πρώτα 2-3 ματς. Δεν πήραμε βαθμούς, δεν υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα. Το πρώτο ματς με τη Ρουμανία έπαιξε μεγάλο ρόλο. Δεν έπρεπε να το χάσουμε»
-ποιος έχει τις ευθύνες;
«Δεν γνωρίζω τον Ρανιέρι για να του επιρρίψω ευθύνες. Θα ήθελα να αναφερθώ μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι. Η ομάδα μας δεν ήταν καλή. Όταν άρχισαν οι μεγάλοι μας παίκτες να τελειώνουν την καριέρα του έπεσε και η ποιότητα της ομάδας μας. Δεν είναι αποκλειστικά ευθύνη του Ρανιέρι. Η ποιότητα της ομάδας μας δεν είναι αυτή που ήταν και παλιότερα.
Παρόλα αυτά ακόμη κι έτσι μπορούσε να προκριθεί. Οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου όμως το βλέπουν. Η ποιότητα του ποδοσφαίρου μας δεν έχει καμία σχέση με εκείνη. Είναι περίτρανο παράδειγμα ότι χάσαμε δύο φορές από τα Φερόε. Το διάστημα που ήμασταν εμείς στην Εθνική έπαιζαν δύο ομάδες μας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τώρα μόνο ο Ολυμπιακός. Η 11άδα του οποίου αποτελείται -αυτή την στιγμή- από λίγους έλληνες.
Μπορεί να αλλάξει η κατάσταση. Να στηριχτούμε σε παίκτες που έχουν μεγάλο επίπεδο. Μιλώντας με τον Ρεχάγκελ, μου το έχει πει και ο ίδιος. “Η ποιότητα δεν είναι αυτή που ήταν”, μου είπε. Έχουμε πάρα πολύ καλούς παίκτες που παίζουν στο εξωτερικό αλλά όλοι είναι αμυντικοί. Κανείς από αυτούς δεν είναι γκολτζής. Βάλαμε δύο γκολ στα παιχνίδια μέχρι τώρα»

Σχετικά άρθρα