Προχωράει για επέκταση στο «Στάμφορντ Μπριτζ»

Η Τσέλσι φαίνεται πως προχωράει με την ανακαίνιση και την επέκταση του «Στάμφορντ Μπρίτζ», και σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο, θα χρειαστούν τρία χρόνια για την ολοκλήρωση των εργασιών! Κάτι που σημαίνει ότι αυτό το διάστημα οι πρωταθλητές Αγγλίας θα πρέπει να παίξουν μακριά από την ιστορική τους έδρα… Προς το παρόν είναι πάντως άγνωστη η ημερομηνία έναρξης των έργων.
Όπως διέρρευσε με την επέκταση η χωρητικότητα του γηπέδου θα φτάσει στις 60.000 θέσεις! Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς ζήτησε μια μελέτη του χώρου όπου βρίσκεται το γήπεδο, καθώς και τις σχετικές εκτιμήσεις για τις δυνατότητες που υπάρχουν, όπως το να χτιστούν κερκίδες πάνω από τις υπάρχουσες, στην ανατολική και τη βόρεια πλευρά του γηπέδου.
Με την τωρινή μορφή, το «Στάμφορντ Μπριτζ» χωράει 41.837 θεατές και αυτό ο αριθμός στερεί δυναμική (και από οικονομικής απόψεως) από την Τσέλσι σε σχέση με τους ανταγωνιστές της τόσο στην Αγγλία, όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Η διοίκηση των Λονδρέζων αναμένεται να κάνει «αποκαλυπτήρια» των σχεδίων και των πλάνων του… νέου γηπέδου στον κόσμο της! Όπως αναφέρει ο αγγλικός Τύπος, η διοίκηση των «μπλε» έστειλε πρόσκληση στους κατόχους διαρκείας, αλλά και σ’ αυτούς που κατοικούν πέριξ του γηπέδου να βρεθούν στο γήπεδο το τριήμερο από τις 30 Ιουνίου-2 Ιουλίου, ώστε να δουν αναλυτικά τα σχέδια που έχουν εκπονηθεί και να εκφράσουν την άποψη τους.
Η Τσέλσι θα πρέπει ωστόσο να βρει άλλη έδρα για το διάστημα (περίπου τρία χρόνια) που θα διαρκέσουν τα έργα και η διοίκηση της αγγλικής ομάδας εξετάζει τις λύσεις του Γουέμπλεϊ και του Τουίκενχαμ.
Να αναφέρουμε πως το «Στάμφορντ Μπριτζ» βρίσκεται στην 8η θέση σε ότι αφορά στην χωρητικότητα των γηπέδων της Πρέμιερ Λιγκ! Ομάδες όπως η Σάντερλαντ και η Άστον Βίλα να μπορούν να φιλοξενούν περισσότερους φιλάθλους στα «σπίτια» τους!

Σχετικά άρθρα