Σηφάκης: «Να μας εμπιστευτεί ο κόσμος του ΟΦΗ»

Ο Αντίπας Σηφάκης θα είναι ο επικεφαλής της ομάδας των εννιά επιχειρηματιών που πήρε το “χρίσμα” από τον Ερασιτέχνη ΟΦΗ για να αναλάβει το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου. Ο κ. Σηφάκης μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό TV Creta και απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο της ομάδας να στηρίξουν την προσπάθεια που γίνεται ενώ αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα όπως σε αυτό του προπονητή.
Οι δηλώσεις του:
Για το «χρίσμα» που τους δόθηκε από τον Ερασιτέχνη: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Ερασιτέχνη που μας τίμησε αναθέτοντας στην ομάδα μας τις τύχες του ΟΦΗ. Τα σχέδια μας εν ολίγοις τα έχουμε αναφέρει, τόσο στην τελευταία Γ.Σ. όσο και εγγράφως. Από αύριο θα μπούμε σε λεπτομέρειες αναφέροντας στον Ερασιτέχνη όλα τα σχέδια μας και με τον οποίο θα προχωρήσουμε σε μια συμφωνία για την ανάληψη του ποδοσφαιρικού τμήματος».
Για την αποχώρηση του Μανώλη Παπακαλιάτη: «Θα πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό ότι το μόνο που γνωρίζω, δια στόματος του κυρίου Παπακαλιάτη ότι για οικογενειακούς λόγους αδυνατεί να συνεχίσει την πορεία που ξεκινήσαμε μαζί. Δεν υπήρξε κανενός είδους αντιπαράθεση. Το ξεκαθαρίζω. Δεν είναι άποψη, είναι τα γεγονότα. Το ότι οι 7 έγιναν 10 και μετά έγιναν 9 είναι ένα γεγονός. Γιατί να βλέπουμε μισογεμάτο το ποτήρι;»
Για τις θέσεις του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή: «Ξεκινήσαμε ήδη από απόψε να βάζουμε σε τροχιά το πλάνο μας ούτως ώστε να ολοκληρωθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται η στελέχωση του τεχνικού τιμ. Παράλληλα, με την υπόθεση του προπονητή θα στελεχώσουμε και το ποδοσφαιρικό τμήμα. Έχουμε συζητήσει με τον κύριο Νιόπλια για την θέση του προπονητή. Εξετάζεται και το όνομα του κυρίου Χατζηνικολάου. Θα κάνουμε ότι καλύτερο γίνεται ώστε ο ΟΦΗ να έχει την καλύτερη επιλογή για την θέση του προπονητή. Έχει γίνει μια επαφή με τον κύριο Νιόπλια, αύριο θα γίνει ακόμα μια επαφή και εύχομαι να είναι η τελική όμως δεν μπορώ να προδικάσω κανένα αποτέλεσμα».
Για τα χρήματα που θα μπουν στον ΟΦΗ: «Στο θέμα της μετοχοποίησης του ποσού ή όχι, έχει να κάνει με ένα νομικό πλαίσιο που δεν το γνωρίζω. Εμείς δεν έχουμε σκοπό να κάνουμε μπίζνες με τον ΟΦΗ. Επαναλαμβάνω για να είμαι και ξεκάθαρος. Το ποσό των 600.000 ευρώ σημαίνει ότι μπορεί να είναι λίγο, μπορεί να είναι και πολύ. Αν χρειαστεί να γίνει υπέρβαση, θα γίνει. Μια ομάδα επιχειρηματιών της Κρήτης δεν έχει τις δυνατότητες να στηρίξει τον ΟΦΗ στην Γ Εθνική; Όταν θα χτίζουμε την ΠΑΕ για την Football League, θα γνωρίζουμε τους αντιπάλους μας στην κατηγορία και ανάλογα θα χτίσουμε το μπάτζετ της κατηγορίας. Εκεί θα πρέπει να παίξουμε με νοοτροπία Σούπερ Λιγκ».
Για το Νίκο Μαχλά: «Τιμούμε το Νίκο Μαχλά ως ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά ονόματα της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Εδώ όμως συμβαίνει κάτι διαφορετικό. Όταν αναλάβαμε αυτήν την πρωτοβουλία, είπαμε ότι δίνουμε ένα τέλος σε ότι έγινε στο παρελθόν και αναλαμβάνουμε τα πάντα και από μηδενική βάση. Εμείς θα δώσουμε το δικό μας στίγμα».
Για την πρόταση στον Γιάννη Τσακαλάκη: «Θα έχουμε θέση αντιπροέδρου για να μοιράζουμε τα θέματα σε Αθήνα και Ηράκλειο. Έχω προτείνει τον κύριο Τσακαλάκη που επιφυλάχθηκε να μου απαντήσει αύριο».
Για το ποδοσφαιρικό τμήμα: «Μόλις στελεχωθεί το τεχνικό τιμ, στόχος είναι να στελεχωθεί άμεσα το ποδοσφαιρικό τμήμα. Έχουμε κάνει έναν σχεδιασμό με 25 παίκτες. Οι πέντε θα είναι παίκτες Γ’ Εθνικής. Θα υπάρχουν πέντε παίκτες οι οποίοι ήταν και πέρυσι στο ρόστερ του ΟΦΗ δείχνοντας ένα θετικό πρόσωπο, αγωνιστικά. Υπάρχουν άλλοι τέσσερις επαγγελματίες με τους οποίους θα μιλήσουμε για να ανιχνεύσουμε τις προθέσεις μας. Κουτσιανικούλης, Περογαμβράκης, Λαμπρόπουλος, Μακρής είναι οι παίκτες που θέλουμε να παραμείνουν στον ΟΦΗ. Στόχος είναι να στηθεί ομάδα Β’ Εθνικής ούτως ώστε να κάνουμε τα πλάνα μας μέσα στην χρονιά και στην συνέχεια, τον Γενάρη θα δούμε τις ανάγκες μας για να κάνουμε πρωταθλητισμό στην κατηγορία. Δεν λέω ότι θα το πετύχουμε αλλά θα το προσπαθήσουμε χωρίς να γνωρίζει κανείς το τι θα αντιμετωπίσουμε. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε τον ΟΦΗ στα χέρια μας και να μιλάμε για οτιδήποτε άλλο πέραν του πρωταθλητισμού».
Για τις εγκαταστάσεις του ΟΦΗ: «Έχουμε ζητήσει από τον Ερασιτέχνη ΟΦΗ ώστε να μας παραδώσει μια έκθεση για το «Βαρδινογιάννειο» και το “Γεντι Κουλέ”. Στο κεντρικό γήπεδο υπάρχουν προβλήματα με την στατικότητα του γηπέδου και το στέγαστρο. Αυτά είναι τα βασικά πράγματα που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε γιατί έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των φιλάθλων του ΟΦΗ».
Για τις υπόλοιπες θέσεις: «Πιστεύω πως μέσα στις επόμενες δύο-τρεις ημέρες θα έχουμε ολοκληρώσει την στελέχωση του τεχνικού τιμ. Και δεν εννοούμε μόνο την θέση του προπονητή αλλά και του υπόλοιπου τιμ που συμπεριλαμβάνει και την θέση του τεχνικού διευθυντή».
Για το μήνυμα του προς τον κόσμο του ΟΦΗ: «Θέλω να απαντήσω στον κόσμο που έζησε με αγωνία το μέλλον του ΟΦΗ. Συμμεριζόμαστε την αγωνία των οπαδών του ΟΦΗ και αυτή η αγωνία ήταν που μας κάλεσε να βγούμε μπροστά. Εμείς δεν βγαίνουμε να απαιτήσουμε σύμπλευση με τον λαό του ΟΦΗ. Βγαίνουμε και λέμε να μας ακολουθήσει και να μας εμπιστευτεί. Μας κάνει ευτυχείς αυτή η στάση των οπαδών και σε αυτούς τους λίγους που έβγαλαν αυτήν την πίκρα και πως ο ΟΦΗ δεν λιμνάζει σε ύδατα που δεν έχουν καταγραφεί. Ο ΟΦΗ δεν βαδίζει σε ύδατα αλλά σε μια στέρεα γη».
Για την κυκλοφορία των εισιτηρίων διαρκείας: «Θα βοηθήσουμε τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Έχουμε καταλήξει ότι ένα νούμερο κοντά στις 3.000 διαρκείας είναι εφικτό. Θα υπάρξουν ελκυστικά πακέτα για τους ανθρώπους που είναι οπαδοί του ΟΦΗ, λατρεύουν την ομάδα και θα τους δώσουμε την δυνατότητα να είναι κοντά μας».

Σχετικά άρθρα