Δικαιουλάκος: «Όλοι φοβούνται την Ελλάδα»

Η Εθνική Γυναικών μετά την πρόκριση της στις 12 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης αντιμετωπίζει αύριο (17/6, 21:30) την Γαλλία στην πόλη Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας για την πρεμιέρα της δεύτερης φάσης.
«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι», δήλωσε ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος, προπονητής της ελληνικής ομάδας, για την πρόκριση στις 12 καλύτερες ομάδες του Ευρωμπάσκετ και εξήγησε: «Εννοείται ότι υπερβάλλουμε εαυτούς σε πολλά σημεία των παιχνιδιών. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τα κορίτσια και την προσπάθεια που δείχνουν, γιατί αγωνίζονται σε μια ομάδα που αποτελείται από πολλές και καλές παίκτριες αλλά δεν έχει χημεία. Αυτό το γνωρίζουμε όλοι».
«Αλλά, όμως, πάνω από όλα παίζουμε για τη χώρα μας και είμαστε πάρα πολύ περήφανοι που μπορούμε και εκπροσωπούμε επάξια και φέρνουμε στις πλάτες μας όλο το γυναικείο μπάσκετ», υπογράμμισε ο κόουτς της Εθνικής Γυναικών. «Την ώρα που μπαίνουμε στο παιχνίδι έχουμε ένα σκοπό και ένα πλάνο και πως θα μείνουμε σε αυτό, για να κατορθώσουμε να φτάσουμε στη νίκη. Δεν παραγνωρίζουμε ότι παίζουμε με πολύ δυνατές ομάδες και αυτό φαίνεται. Υπάρχουν ομάδες που έχουν παίκτριες κοντά στα δύο μέτρα και που παίζουν χρόνια στην Ευρωλίγκα».
«Τώρα, πλέον, φτάσαμε στο δεύτερο γύρο, μπήκαμε στις 12 καλύτερες ομάδες και τα πράγματα όσο πάνε γίνονται και πιο δύσκολα», παρατήρησε ο Δικαιουλάκος και επισήμανε: «Εμείς, όμως, έχουμε ακόμα μεγαλύτερη πίστη. Σαν να μας έχει φύγει ένα άγχος, γιατί τα κορίτσια ήθελαν πολύ να περάσουν στον επόμενο γύρο. Αυτό είχαν να το πετύχουν από το Ευρωμπάσκετ του 2009 στη Λετονία. Η Γαλλία που παίζουμε αύριο μας περιμένει και αυτή υποψιασμένη. Όλοι φοβούνται την Ελλάδα. Η Γαλλία είναι το απόλυτο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο. Θα προσπαθήσει να ανοίξει τη διαφορά από την αρχή και εμείς πρέπει να μείνουμε όσο γίνεται πιο κοντά στο σκορ».
«Αν και για μας δεν είναι ο στόχος να κερδίσουμε τη Γαλλία, όσο να πάρουμε τα δύο επόμενα παιχνίδια που είναι πιο βατά», σχολίασε ο προπονητής της ελληνικής ομάδας.
Ο όμιλος της Εθνικής Γυναικών αρχίζει με την εξής βαθμολογία, καθώς μεταφέρονται τα αποτελέσματα από την πρώτη φάση:
Λευκορωσία 2-0
Γαλλία 2-0
Τουρκία 1-1
Μαυροβούνιο 1-1
Ελλάδα 0-2
Τσεχία 0-2
 

Σχετικά άρθρα