Έτοιμος ο φάκελος του Παναθηναϊκού για την UEFA

Επί μήνες προετοιμάζονταν στον Παναθηναϊκό για τις εξελίξεις που υπήρξαν κατά τη διάρκεια της Πέμπτης (18/6) στην υπόθεση της φερόμενης ως εγκληματική οργάνωση. Οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη έδωσαν το έναυσμα στους Πράσινους για να προχωρήσουν στις επόμενες κινήσεις τις οποίες σχεδίαζαν από καιρό.

Για αρκετό καιρό οι επιτελείς του Τριφυλλιού συγκέντρωναν όλα τα στοιχεία που αφορούν στη συγκεκριμένη υπόθεση δημιουργώντας έναν ογκωδέστατο φάκελο τον οποίο θα στείλουν στην UEFA. Ήδη κατά τη διάρκεια της Πέμπτης προστέθηκαν και τα τελευταία στοιχεία που προέκυψαν και πιθανότατα εντός της ημέρας ή το αργότερο τη Δευτέρα το… δέμα θα αναχωρήσει από το Μαρούσι με προορισμό τη Νυόν της Ελβετίας και την Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA.

Αυτό στο οποίο στοχεύει ο Παναθηναϊκός είναι να καταδείξει στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο ζητώντας ουσιαστικά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από το Τσάμπιονς Λιγκ δεδομένου, όπως αναφέρουν, ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής μετά και την επιβολή περιοριστικών όρων από τον ανακριτή και τον εισαγγελέα. Άλλωστε στον πειθαρχικό κώδικα της UEFA αρκούν και οι «επαρκείς ενδείξεις» για την επιβολή κυρώσεων.

Υπό άλλες συνθήκες, οι Πράσινοι θα κινούσαν τη διαδικασία μέσω της ΕΠΟ, όπως απαιτεί και το πρωτόκολλο, ωστόσο είναι σαφές ότι η έλλειψη εμπιστοσύνης προς την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και το ανοιχτό μέτωπο που υπάρχει τα τελευταία χρόνια ωθεί την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, έχοντας έννομο συμφέρον, να κινηθεί αυτόνομα.

Οι Πράσινοι το προσεχές διάστημα εξετάζουν το ενδεχόμενο να δώσουν συνέντευξη Τύπου προκειμένου ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιάννης Αλαφούζος και το νομικό επιτελείο του να αναφερθούν εκτενώς επί του θέματος

Σχετικά άρθρα