Νέα στοιχεία για «στημένα» στην Ισπανία

Στην Ισπανία συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τα «στημένα» και την «υπόθεση Οσασούνα», με τον πρόεδρο της Βαγιαδολίδ, Κάρλος Σουάρες, να κατηγορεί και τις Ρεάλ και Μπαρτσελόνα για χρηματισμό το 2009!!!
Ο πρόεδρος της Ράγιο μίλησε στην εφημερίδα «Diario de Navarra» και ανέφερε πως την αγωνιστική περίοδο 2008-09 στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, όλα ήταν προκαθορισμένα στο τέλος της σεζόν. Κατήγγειλα την Οσασούνα πως έδωσε χρήματα στην Ρεάλ Μαδρίτης (περίπου 2 εκ. ευρώ) προκειμένου να χάσει στην τελευταία αγωνιστική της σεζόν! Να θυμίσουμε πως η «βασίλισσα» έχασε 2-1! Λίγες μέρες πριν, είχε ηττηθεί 1-0 και η Μπαρτσελόνα από την Οσασούνα στο «Καμπ Νόου» και ο Κάρλος Σουάρες άφησε αιχμές και για τον συγκεκριμένο αγώνα. Η Οσασούνα εκείνη την περίοδο γλίτωσε τον υποβιβασμό… Σημαντικές αποκαλύψεις είχαμε τις προηγούμενες μέρες και κατά την διάρκεια της δίκη της «υπόθεσης Οσασούνα»! Έγινε γνωστό ότι για λογαριασμό της Εσπανιόλ κατατέθηκε το ποσό των 250.000 ευρώ ώστε να λήξει ισόπαλος ο αγώνας των δυο ομάδων. Το ίδιο συνέβη και με την Μπέτις (φέρεται να δόθηκαν 650.000 ευρώ) για δύο αγώνες της. Συγκεκριμένα φέρεται σε λογαριασμό της ομάδας της Σεβίλλγς να μπήκαν 400.000 ευρώ για νίκη επί της Βαγιαδολίδ και 250.000 για να ηττηθεί από την Οσασούνα!
Μιλάμε για αγώνες που έγιναν την σεζόν 2013-14, όταν η Οσασούνα προσπαθούσε να αποφύγει τον υποβιβασμό από την Πριμέρα Ντιβζιλόν! Να αναφέρουμε πως το δικαστήριο έχει ζητήσει να γίνει έρευνα και να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των εμπλεκόμενων συλλόγων και να εξακριβωθούν αν οι κινήσεις έχουν γίνει στις ημερομηνίες που αφορούν τα εν λόγω ματς…
Η δικαιοσύνη ερευνά και το… πήγε ποσό 2,4 εκ. ευρώ, που είχε…. φύγει από τα ταμεία της ομάδας της Παμπλόνα με στόχο τον καθορισμό αγώνων υπέρ της. Όπως αναφέρει ο ισπανικός Τύπος, δεν αποκλείεται ο δικαστής που ερευνά την υπόθεση να εξετάσει και άλλους αγώνες, ενώ ο συνολικός αριθμός των κατηγορούμενων φτάνει τους 23…
Εδώ να θυμίσουμε πως στην Ισπανία επιτρέπεται ομάδα να πριμοδοτήσει άλλον σύλλογο (που ενδεχομένως δεν… καίγεται) να κερδίσει ανταγωνιστή της, αρκεί αυτή η ενέργεια να γίνει γνωστό. Φυσικά στην τελευταία περίπτωση μιλάμε για πριμ ώστε μια ομάδα να έχει καλή εικόνα, και όχι για χρηματισμό που έχει ως σκοπό τη μείωσε της απόδοσης ενός συλλόγου…
Σε μία όχι και τόσο κολακευτική δήλωση για τη Λίβερπουλ προχώρησε ο Δανός διεθνής, Σίμον Κιάερ, ο οποίος τόνισε πως απέρριψε τους «κόκκινους» για χάρη της Φενέρμπαχτσε επειδή θέλει να κερδίσει τρόπαια!Τον λόγο που απέρριψε τη Λίβερπουλ για να συνεχίσει τελικά την καριέρα του στη Φενέρμπαχτσε εξήγησε ο Σίμον Κιάερ.
Ο 26χρονος αμυντικός είχε πρόταση συνεργασίας από τους «κόκκινους» ωστόσο το γεγονός ότι στην τουρκική ομάδα θα έχει περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσει ένα τρόπαιο, τον ώθησαν στο να επιλέξει εκείνη!
«Η Λίβερπουλ με ήθελε, αλλά θέλω να κερδίσω πρωταθλήματα, θέλω να κερδίσω τρόπαια. Οι στόχοι της Φενέρμπαχτσε φέτος είναι μεγάλοι και μου το εξήγησαν πολύ καλά».

Σχετικά άρθρα