Τσάτουμας και 4χ100μ. θριαμβευτές στο Ηράκλειο

Ηράκλειο Αποστολή: ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ

Ο “αλύγιστος” άλτης του μήκους Λούης Τσάτουμας, δεύτερος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου, στην τρίτη προσπάθεια του πέτυχε άλμα 7,77μ. και πέρασε στην πρώτη θέση του αγωνίσματος με αποτέλεσμα να προσθέσει άλλους δώδεκα βαθμούς στην Ελληνική ομάδα, και η προσπάθεια για άνοδο καλά κρατεί.

Αναμφίβολα η συμβολή του κόσμου ο οποίος παρευρέθηκε στον αγώνα είναι συγκινητική και συνάμα καθοριστική στην ενέργεια και την απόδοση των αθλητών μας, όμως η αυριανή ημέρα θα είναι ιδιαιτέρως επίπονη και δυσχερής καθότι το αγωνιστικό πρόγραμμα δεν προσφέρεται για θριαμβολογίες. Βασικό στοιχεία για την άνοδο της Ελλάδας στην Σούπερ Λίγκα είναι η συγκέντρωση και η απόδοση στο μάξιμουμ όλων ανεξαιρέτως των Ελλήνων αθλητών που θα αγωνιστούν αύριο στο Παγκρήτιο.

Οι τέσσερις αθλήτριες μας Γεωργία Κοκλώνη, Μαρία Γάτου, Ανδριάνα Φέρρα και Μαρία Μπελιμπασάκη, οι οποίες μας “προσέφεραν” την πολυπόθητη νίκη στην σκυταλοδρομία 4χ100μ. με χρόνο 43.81 με φυσική συνέπεια η πρώτη ημέρα να ολοκληρωθεί με πέντε Ελληνικές νίκες.

Με την παρουσία 7.000 θεατών διεξήχθησαν επιτυχώς οι αγώνες της πρώτης ημέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εθνικών ομάδων πρώτης κατηγορίας.

Η Ελληνική ομάδα βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 174 βαθμούς μετά το πέρας της πρώτης ημέρας αγώνων οι οποίοι διεξάγονται στο Παγκρήτιο Στάδιο του Ηρακλείου της Κρήτης. Εφόσον η Ελληνική παραμείνει στην πρώτη τριάδα των αγώνων μετά την ολοκλήρωση όλων των αγωνισμάτων θα ανέλθει στην Σούπερ Λίγκα και του χρόνου οι αθλητές μας θα συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό γκρουπ με τις κορυφαίες Ευρωπαϊκές Εθνικές ομάδες.

Στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μετά την πρώτη ημέρα των αγώνων βρέθηκε η Τσεχία η οποία είναι και τα λογικό φαβορί για την επικράτηση στον συγκεκριμένο όμιλο χωρών. Η Τσεχία έλαβε 192 βαθμούς, δεύτερη όπως προείπαμε ήταν η Ελλάδα με 174 βαθμούς, τρίτη Πορτογαλία με 153 και στην τέταρτη θέση ήταν η Πορτογαλία (επίσης υποψήφια για άνοδο) η οποία συγκέντρωσε 144 βαθμούς και είναι υποψήφια για άνοδο.

Σχετικά άρθρα