Αρχική / Υγεία / Ορθοπεδική / Ισχαιμικό επεισόδιο και επιπτώσεις στο περπάτημα – Τι να προσέξω;
Ισχαιμικό επεισόδιο και επιπτώσεις στο περπάτημα - Τι να προσέξω; thumbnail

Νικόλας, 69 ετών

Ισχαιμικό επεισόδιο και επιπτώσεις στο περπάτημα – Τι να προσέξω;

ΕΡΩΤΗΜΑ


Καλησπέρα σας. Συγχαρητήρια για την απίστευτη δουλειά σας. Σας στέλνω μήνυμα με αφορμή ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει ένα άτομο από την οικογένεια μου. Ο πατέρας μου πριν 8 χρόνια περίπου είχε ένα ισχαιμικό επεισόδιο. Το συγκεκριμένο με την πάροδο του χρόνου έχει αφήσει σημάδια στην ομιλία και στο περπάτημα. Γενικά το ψάχνω πολύ το θέμα. Είχαμε αρχίσει κάποιες θεραπείες, λογοθεραπεία και είχαμε δει καλά αποτελέσματα. Τώρα πια δεν υπάρχει η ιδια οικονομική δυνατότητα. Πρόσφατα διάβασα ότι η αλόη βοηθάει (δεν μιλάω για την ομιλία οτι βοηθάει) για το περπάτημα και την αστάθεια που έχει. Δεν αντιμετωπιζει σοβαρά προβλήματα και οι εξετάσεις ειναι τέλειες. Επισης έχω διαβάσει κάπου ότι μπορεί να βοηθάει το εκχύλισμα του σκόρδου, ισχύει κάτι τέτοιο; Βέβαια πριν από οτιδήποτε θα συμβουλευτώ γιατρό. Ευχαριστώ! Συνεχίστε την φοβερή δουλειά!


Στο ερώτημα απάντησε ο Γιώργος Παπαδημητρίου, Χειρουργός – ΟρθοπεδικόςΑΠΑΝΤΗΣΗ


Οι περιπτώσεις όπου εγκεφαλικά επεισόδια αφήνουν κατάλοιπα άπτονται κυρίως της ειδικότητας της ιατρικής της αποκατάστασης. Οι συνάδελφοι της ειδικότητας αυτής έχουν τις γνώσεις και την εμπειρία να σας κατευθύνουν σωστά.
Δυστυχώς δεν υπάρχουν θαυματουργά φάρμακα ή προϊόντα για τέτοιου είδους παθήσεις. Θα συνιστούσα ιδιαίτερη προσοχή γιατί υπάρχουν δυστυχώς πολλοί εκμεταλλευτές γύρω από τις χρόνιες παθήσεις.


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X