Πικάντικο μπιφτέκι κοτόπουλου στη λαδόκολλα!

<h3 class="blue">Υλικά</h3>
<ul>
<li class="ingredient2"><span style="text-decoration: underline;"><em><strong>Για το μπιφτέκι</strong></em></span></li>
<li class="ingredient">500γρ. κιμά κοτόπουλο (μισό φιλέτο μισό μπούτι)</li>
<li class="ingredient">1 σκελίδα σκόρδο</li>
<li class="ingredient">1 κουτ. γλυκού μπούκοβο γλυκό</li>
<li class="ingredient">½ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο ή μαϊντανό</li>
<li class="ingredient">1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή</li>
<li class="ingredient">1 κουτ. σούπας μουστάρδα με κόκκους</li>
<li class="ingredient">50γρ. ψίχα ψωμιού</li>
<li class="ingredient">2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</li>
<li class="ingredient">ξύσμα από 1 λεμόνι</li>
<li class="ingredient">αλάτι, πιπέρι</li>
<li class="ingredient2"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Για την πράσινη σαλάτα</strong></span></li>
<li class="ingredient">1 ματσάκι φυλλαράκια ρόκας κομμένα με το χέρι</li>
<li class="ingredient">1 μεγάλο καρότο τριμμένο</li>
<li class="ingredient">¼ ματσάκι δυόσμο (μόνο τα φύλλα)</li>
<li class="ingredient">100γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση</li>
<li class="ingredient2"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Για τη γλυκόξινη σάλτσα</strong></span></li>
<li class="ingredient">100ml ξίδι λευκό</li>
<li class="ingredient">100γρ. ζάχαρη</li>
<li class="ingredient">1 κουτ. σούπας μπούκοβο</li>
<li class="ingredient">1 αγγούρι πολύ ψιλοκομμένο</li>
<li class="ingredient">1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο</li>
</ul>
<div> </div>
<h3 class="blue">Διαδικασία</h3>
<div class="info-left-d">
<h4 class="red me-steps">Βήμα 1</h4>
<p class="instructions">Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Μουλιάζετε την ψίχα του ψωμιού μέσα σε νερό για 5 λεπτά. Τη στύβετε καλά και τη βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά για το μπιφτέκι και ανακατεύετε πολύ καλά.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 2</h4>
<p class="instructions">Καλύπτετε εσωτερικά με λαδόκολλα τέσσερα ατομικά τσέρκι, χωρίζετε το μίγμα του κιμά στα 4 και τα απλώνετε ομοιόμορφα μέσα στα τσέρκι με τη λαδόκολλα, έτσι ώστε να έχουν στρογγυλό σχήμα. Αλείφετε το μπιφτέκια με λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν εσωτερικά και να πάρει χρώμα η επιφάνειά τους.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 3</h4>
<p class="instructions">Για να ετοιμάσετε την πράσινη σαλάτα, βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύετε απαλά. Κρατάτε τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 4</h4>
<p class="instructions">Για τη γλυκόξινη σάλτσα: Βάζετε σε μια μικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη και το ξίδι και βράζετε για 5 λεπτά. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς, προσθέτετε το μπούκοβο, το αγγούρι, ανακατεύετε και κρατάτε στην άκρη.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 5</h4>
<p class="instructions">Για τη συναρμολόγηση: Βγάζετε το τσέρκι από το κάθε μπιφτέκι και τυλίγετε τη λαδόκολλα προς τα έξω έτσι ώστε να φαίνεται όλη η επιφάνεια του μπιφτεκιού. Βάζετε τα μπιφτέκια στα πιάτα, δίπλα σερβίρετε την πράσινη σαλάτα, περιχύνετε με τη σάλτσα τη σαλάτα και το μπιφτέκι και σερβίρετε.</p>
<p class="instructions"> </p>
<p class="instructions"> </p>
<p class="instructions"> </p>
<p class="instructions"><a href="http://www.olivemagazine.gr/">http://www.olivemagazine.gr/</a></p>
<p class="instructions"> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα