Εύκολα,νόστιμα και γρήγορα: Χοιρινά σουβλάκια με γουακαμόλε

<h3 class="blue">Υλικά</h3>
<ul>
<li class="ingredient">1 κιλό ψαρονέφρι</li>
<li class="ingredient">1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο</li>
<li class="ingredient">1 κουτ. σούπας ρίγανη</li>
<li class="ingredient">χυμό από 1½ λεμόνι</li>
<li class="ingredient">αλάτι, πιπέρι</li>
<li class="ingredient2"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Για το γουακαμόλε</strong></span></li>
<li class="ingredient">5 αβοκάντο ώριμα</li>
<li class="ingredient">χυμό από 1 – 2 λεμόνια</li>
<li class="ingredient">1 κρεμμύδι λιωμένο στο μίξερ</li>
<li class="ingredient">1 ντομάτα ώριμη, ψιλοκομμένη</li>
<li class="ingredient">1 φλιτζανάκι του καφέ μαϊντανό ψιλοκομμένο</li>
<li class="ingredient2"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Για το συνοδευτικό</strong></span></li>
<li class="ingredient">1 νεροπότηρο ρύζι basmati</li>
<li class="ingredient">2 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος</li>
<li class="ingredient">1 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, ψιλοκομμένο</li>
<li class="ingredient">αλάτι</li>
</ul>
<h3 class="blue">Διαδικασία</h3>
<div class="info-left-d">
<h4 class="red me-steps">Βήμα 1</h4>
<p class="instructions">Ετοιμάζετε το γουακαμόλε: Κόβετε κατά μήκος τα αβοκάντο στη μέση. Πετάτε το κουκούτσι και με ένα κουταλάκι βγάζετε τη σάρκα τους και τη ρίχνετε σε ένα μπολ. Περιχύνετε με το χυμό λεμονιού και προσθέτετε το λιωμένο κρεμμύδι.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 2</h4>
<p class="instructions">Μεταφέρετε το μίγμα στο μπλέντερ και το πολτοποιείτε. Αδειάζετε τον πουρέ στο μπολ και αλατίζετε. Προσθέτετε την ψιλοκομμένη ντομάτα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανακατεύετε απαλά και φυλάτε τον πουρέ στο ψυγείο.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 3</h4>
<p class="instructions">Για να ετοιμάσετε τα σουβλάκια, κόβετε το ψαρονέφρι σε μικρά κομμάτια. Τα βάζετε σε ένα μπολ, τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού, πασπαλίζετε τη ρίγανη, ανακατεύετε και αφήνετε να μαριναριστούν.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 4</h4>
<p class="instructions">Στο μεταξύ ετοιμάζετε το ρύζι. Πλένετε καλά το ρύζι σε μια λεκάνη με άφθονο, κρύο νερό. Το ξεβγάζετε 3 φορές και το στραγγίζετε καλά. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο και το ψιλοκομμένο τζίντζερ και σοτάρετε μέχρι να βγάλει το τζίντζερ τα αρώματα του.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 5</h4>
<p class="instructions">Ρίχνετε στην κατσαρόλα το ρύζι και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε σιγά σιγά χλιαρό νερό ώστε να σκεπάσει το ρύζι και να το ξεπεράσει κατά 1 δάχτυλο. Αφήνετε να πάρει βράση, προσθέτετε λίγο αλάτι, ανακατεύετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε για 3 λεπτά. Σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε το ρύζι να τραβήξει τα υγρά του.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 6</h4>
<p class="instructions">Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς να προσθέσετε λιπαρή ουσία ή στο γκριλ του φούρνου, ψήνετε τα κομμάτια από το ψαρονέφρι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα αλατοπιπερώνετε. Σερβίρετε το φαγητό στα πιάτα, βάζοντας στη μέση το ψαρονέφρι περασμένο σε ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια και συνοδεύοντας με το γουακαμόλε και το αρωματικό ρύζι.</p>
<p class="instructions"> </p>
<p class="instructions"> </p>
<p class="instructions"> </p>
<p class="instructions"><a href="http://www.olivemagazine.gr/">http://www.olivemagazine.gr/</a></p>
<p class="instructions"> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα