Πατατόπιτα με φέτα!Θα ξετρελαθείτε!

<div class="ingredients">
<div class="title"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Συστατικά</strong></span></div>
</div>
<div class="text">
<p><strong>Για το φύλλο</strong></p>
<ul>
<li>1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.</li>
<li>1 φλυτζάνι ελαιόλαδο</li>
<li>1 πρέζα αλάτι</li>
<li>ξύδι</li>
<li>νερό</li>
</ul>
<p><strong>Για τη γέμιση</strong></p>
<ul>
<li>5 μεγάλες πατάτες</li>
<li>1 αυγό</li>
<li>100 γρ. αγελαδινή φέτα</li>
<li>100 γρ. γραβιέρα τριμμένη</li>
<li>αλάτι</li>
<li>πιπέρι</li>
<li>δυόσμο φρέσκος ψιλοκομμένος</li>
<li>245 γρ. γάλα</li>
<li>ελαιόλαδο για άλειμμα</li>
<li>σουσάμι</li>
</ul>
<p> </p>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Μέθοδος Εκτέλεσης</strong></span></p>
<div class="text">
<p> </p>
<ul>
<li>Βράζουμε τις πατάτες.</li>
<li>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.</li>
<li>Μόλις βράσουν τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε τουλάχιστον 15 λεπτά να φύγει η υγρασία.</li>
<li>Μετά τις λιώνουμε σε ενα μπωλ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, δυόσμο, το αυγό, την φέτα, τη γραβιέρα και το γάλα.</li>
<li>Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι,το αλάτι, λίγο ξύδι, και νερό (όσο πάρει) και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ζυμάρι.</li>
<li>Αλείφουμε ένα ταψί διαμέτρου 27 εκ. με λάδι.</li>
<li>Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο, το στρώνουμε στο ταψί και το αλείφουμε και αυτό με λάδι.</li>
<li>Το φύλλο θέλουμε να εξέχει από το ταψί τουλάχιστον 3-4 εκ.</li>
<li>Βάζουμε το μισό μίγμα.</li>
<li>Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο και το τοποθετούμε και αυτό στο ταψί.</li>
<li>Και αυτό το φύλλο θέλουμε να εξέχει από το ταψί τουλάχιστον 3-4 εκ.</li>
<li>Το αλείφουμε και αυτό με λάδι και βάζουμε το υπόλοιπο μίγμα.</li>
<li>Ανοίγουμε και το τελευταίο φύλλο και το βάζουμε στο ταψί, ομοίως με τα προηγούμενα.</li>
<li>Πιάνουμε και τα τρία φύλλα και τα τυλίγουμε στριφτά γύρω-γύρω στο ταψί.</li>
<li>Αλείφουμε τέλος με λάδι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.</li>
<li>Βάζουμε την πίτα στο φούρνο στους και ψήνουμε για 50 λεπτά να ροδοκοκκινίσει.</li>
<li>Μόλις την βγάλουμε από τον φούρνο, αμέσως την ραντίζουμε με νερό (αυτό βοηθά το φύλλο να μαλακώσει)</li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://akispetretzikis.com/">http://akispetretzikis.com/</a></p>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα