Προπονητής στον ΠΑΟΚ ο Πάμπλο Γκαρσία

Ο Φρανκ Άρνεσεν σε ερώτηση σχετικά με το πλαίσιο συνεργασίας του με τον Πάμπλο Γκαρσία αποκάλυψε πως θα γίνει βοηθός προπονητή στην Κ17 και μελλοντικά ίσως προπονητής και του ΠΑΟΚ.
“Πριν αναλάβω επίσημα, ήρθα τρεις φορές, και είχα μια συνάντηση με τον Πάμπλο. Τον ρώτησα, τι θέλεις να κάνεις; Να είσαι σκάουτ ή προπονητής; Σκέψου και πες μου και δώσε μου ένα 5ετες πλάνο της πορείας σου. Ο Πάμπλο μου είπε ότι θέλει να είναι προπονητής. ΟΚ. Από την εμπειρία μου, οι νέοι προπονητές που μόλις σταμάτησαν το ποδόσφαιρο, πρέπει να αυξήσουν τη γνώση τους. Ένας φανταστικός παίκτης δεν γίνεται αμέσως φανταστικός προπονητής. Μπορείς να τον σκοτώσεις έτσι. Στόχος μου είναι να τον προστατεύσω.
Ο Πάμπλο θα είναι ο βοηθός στην Κ17. Θα δούμε πως θα πάει. Ο Τούντορ έχει 2+1 χρόνια συμβόλαιο κι αυτό εντάσσεται στο 5ετές πλάνο του Πάμπλο. Ίσως μετά να αναλάβει την πρώτη ομάδα!
Θα δώσω ένα παράδειγμα, με τον Φιλιπ Κοκού. Σταμάτησε στα 36-37, έμεινε στην Αϊντχόφεν, βοηθός στην Κ19, πήγε βοηθός στην εθνική ομάδα, και ένα χρόνο μετά, ανέλαβε την εθνική Κ19. Και τώρα είναι προπονητής στην Αϊντχόφεν και πήρε το πρωτάθλημα.
Είναι επικίνδυνο να βιαστείς, μπορεί να σκοτώσεις έναν άπειρο προπονητή. Διαπίστωσα ότι με τον ΠΑΟΚ είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος” είπε ο Φρανκ Άρνεσεν για τον Πάμπλο Γκαρσία.

Σχετικά άρθρα