Πρόκριση για την Αργεντινή με Τέβεζ στη Μπόκα

Η Αργεντινή εξασφάλισε στα πέναλτι την πρόκριση στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα καθώς μετά το 0-0 στην κανονική διάρκεια και στην παράταση επικράτησε με 5-4 της Κολομβίας.

Μάλιστα, το τελευταίο πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Τέβεζ γιορτάζοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την επιστροφή του στο… σπίτι καθώς κατά τη διάρκεια του αγώνα η Μπόκα Τζούνιορς ανακοίνωνε τη μεταγραφή του.

Η ομάδα του Τάτα Μαρτίνο ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, σημάδεψε δύο φορές το δοκάρι, δεν της δόθηκε πέναλτι και τελικά βρήκε τον τρόπο να πάρει την πρόκριση.

Η «αλμπισελέστε» δεν πήρε κακώς πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Αγκουέρο στο 20′. Στο 79′ ο Μπανέγκα είχε δοκάρι σε μακρινό σουτ, ενώ ένα λεπτό μετά ο Οσπίνα και το δοκάρι του σταμάτησαν την κεφαλιά του Οταμέντι.
Στα πέναλτι, ο Μουριέλ αστόχησε για την Κολομβία, ο Μπίγλια έκανε το ίδιο για την Αργεντινή με αποτέλεσμα να πάμε στον ξαφνικό θάνατο, όπου χάνονταν τα πέναλτι το ένα μετά το άλλο. Τελικά, ο Τέβεζ σκόραρε και με 4-5 η «αλμπισελέστε» πέρασε.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γκαρσία, βοηθοί οι Καμάργκο και Τορεντέρα, ενώ τέταρτος ο Ορόσκο.
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Τάτα Μαρτίνο): Ρομέρο, Ζαμπαλέτα, Γκαράι, Οταμέντι, Ρόχο, Μασεράνο, Μπίγλια, Παστόρε (77′ Μπανέγκα), Μέσι, Ντι Μαρία (87′ Λαβέτσι), Αγκουέρο (73′ Τέβεζ).
ΚΟΛΟΜΒΙΑ (Χοσέ Πέκερμαν): Οσπίνα, Ζούνιγκα, Ζαπάτα, Μουρίγιο, Αρίας, Μεχία, Ροντρίγκεζ, Κουαντράδο, Ιμπάρμπο (85′ Μουριέλ), Γκουτιέρεζ (24′ Καρντόνα), Μαρτίνεζ (74′ Φαλκάο).

Σχετικά άρθρα