«Έστησα πέντε ματς με 100.000 ευρώ το καθένα»

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η ποδοσφαιρική Ιταλία τις αποκαλύψεις για τον πρόεδρο της Κατάνια, ο οποίος παραδέχθηκε ότι «έστησε» πέντε αγώνες. Μάλιστα τη σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η ίδια η Κατάνια.

Ο Αντόνιο Πουλβιρέντι πουσυνελήφθη πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες από την ιταλική αστυνομία με τις κατηγορίες περί δωροδοκίας ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων τελικά ομολόγησε τις πράξεις του που φέρνουν νέο σκάνδαλο στο ιταλικό ποδόσφαιρο.

Παραδέχθηκε ότι έστησε πέντε ματς αντί 100.000 ευρώ έκαστο προκειμένου η ομάδα του να μείνει στην κατηγορία. Ο παράγοντας του ιταλικού συλλόγου είχε συλληφθεί από τις ιταλικές Αρχές, ωστόσο στην αρχή δεν αποδεχόταν τις κατηγορίες. Παρ’ όλα αυτά, υπό το βάρος των αποδείξεων που είχε μαζέψει η Αστυνομία, αλλά και των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών, παραδέχθηκε την παραβατική του δράση.Ο Πουλβιρέντι παραδέχθηκε ότι αγόρασε τα ματς κόντρα σε Βαρέζε, Τραπάνι, Λατίνα, Τερνάνα και Λιβόρνο αντί 100.000 ευρώ το καθένα.

Το μοναδικό του κίνητρο όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ήταν μόνο η αποφυγή του υποβιβασμού της Κατάνια και όχι κάποιο χρηματικό όφελος μέσω πονταρίσματος των παιχνιδιών.

«Ο κύριος Πουλβιρέντι παραδέχτηκε ότι είχε επαφή με άλλες πλευρές για να επηρεάσει το αποτέλεσμα αρκετών αγώνων και το έκανε αυτό για να σώσει την Κατάνια από την κατηγορία», αναφέρει η ανακοίνωση που εξεδόθη από την Κατάνια, ενημερώνοντας για τις εξελίξεις.

Σχετικά άρθρα