Αρχική / Ειδικοί / Ψυχολόγοι / Σοφία Αντύπα

Σοφία Αντύπα

Η Σοφία Αντύπα είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Goldsmith University του Λονδίνου. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Κοινωνική Ψυχολογία στο LSE (London School of Economics and Political Science).

Έκανε πενταετή εκπαίδευση κλινικής κατάρτισης στην ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία εφήβων και ενηλίκων στην Εταιρεία Αρχέγονης Ψυχοθεραπείας του Λονδίνου (LAPP). Απέκτησε δίπλωμα στην ψυχοθεραπεία.

Κατόπιν έγινε μέλος του Συμβουλίου Ψυχοθεραπείας του Ηνωμένου Βασιλείου. Κατά την επιστροφή της στην Ελλάδα, παρακολούθησε σεμινάρια, στο Ινστιτούτο Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας στην Εταιρεία Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής Θεραπείας και στην Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία.

Προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες της για 14 μήνες στο Κέντρο εκπαίδευσης και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Εφήβων (Κ.Ε.Ψ.Υ.Ε), του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία. Κατόπιν, προσλήφθηκε και εργάστηκε στο Κέντρο αυτό, σαν Ψυχόλογος για τα επόμενα 3 χρόνια.

Επίσης, εργάστηκε 4 χρόνια ως εξωτερικός συνεργάτης στο ραδιόφωνο του Antenna, σαν αναλύτρια θεμάτων ψυχικής υγείας, και 3 χρόνια ως ψυχολόγος στο Κέντρο Ακουστικό-ψυχο-φωνολογίας (Tomatis), όπου παρακολουθούσε ατομικές θεραπείες και θεραπείες ζεύγους.

Απο το 2001 εργάζεται ιδιωτικά, όπου παρέχει ατομική ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία σε ενήλικες, και εφήβους και συμβουλευτική ψυχοθεραπεία σε ζευγάρια, για ένα ευρύ φάσμα ψυχολογικών δυσκολιών και διαταραχών, σε στενή συνεργασία με ψυχιάτρους.

Επίσης, αρθρογραφεί σε ιστοσελίδες με θέματα ψυχικής υγείας, που αφορούν ολη την οικογένεια, και συνεργάζεται και με εκπομπές στην τηλεόραση πάνω στα θέματα αυτά.

Σοφία Αντύπα
Ψυχολόγος
www.ipsychology.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X